OLEKSANDRIA - HAJDUK Marijan Pušnik: Očekujem pobjedu, pa makar igrali protiv Bayerna

Srijeda, 27. srpnja 2016. 15:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Umjesto Stipice na vrata će stati prvi puta u novoj sezoni reprezentativac Kalinić


Hajdukovci su u srijedu iza podneva čarter-letom u kojem je bilo mjesta za tridesetak osoba na čelu sa predsjdnikom Uprave Ivanom Kosom odletjeli u Ukrajinu, točnije u Oleksandriju gdje u četvrtak navečr igraju prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv istoimenog prvoligaša.

Oleksandrija je minulu sezonu završila na 6. mjestu na prvenstvenoj tablici, europski plasman ostvarila je zahvaljući tome što je UEFA kaznila Dnipro zbog financijskih problema.

Trener Marijan Pušnik na put u Oleksandrija, koja se nalazi u ratnoj sezoni, poveo je 20 igrača. Kod kuće su ostali ozlijeđeni vratar Stipica, koji je branio u objema utakmicama protiv rumunjskoj Iasija, također ozlijeđeni Tudor koji je isto tako igrao na dvije utakmice sa rumunjskim predstavnikom. Šimić, Futacs, Vojković, J. Bašić su duže ozlijeđeni.

Umjesto Stipice na vrata će stati prvi puta u novoj sezoni reprezentativac Kalinić, dok će umjesto Tudora igrati Ukrajinac Billyi na poziciji zadnjeg veznog. Hajdukov strateg promijenio je sustav igre, Splićani će zaigrati u rasporedu 4-2-3-1.

- Ovo je tek prvo poluvrijeme, naš cilj je poznat: pokušati zabiti gol i ostvariti pozitivan rezultat kako bismo u uzvratu pred punim Poljudom izborili plasman u paly-off. Uvijek očekujem pobjedu, pa makar igrali protiv Bayerna. Kakav bih ja bio trener kada ne bih bio optimist i kada ne bih vjerovao u svoju momčad, kaže Pušnik.

Oleksandrija je doživjela težak poraz (1:5) na gostovanju kod Dinama Kijev:

- Neće nas taj poraz zavarati. Igrali su bez 5, 6 standarnih igrača. Ukrajinci su puno jači od Rumunja. Fizički su moćni, opasni su iz prekida i zbog toga želim imati u momčadi što više visokih igrača, zaključio je Pušnik.

U Ukrajinu su otputovali Maksim Bilij, Jefferson, Artem Radčenko, Nikola Vlašić, Franck Ohandza, Ivo Grbić, Ivan Mastelić, Josip Juranović, Zvonimir Kožulj, Hrvoje Milić, Anthony Kalik, Ahmed Said Said, Zoran Nižić, Toma Bašić, Hysen Memolla, Tino Sušić, Marko Ćosić, Ante Erceg, Josip Maganjić i Lovre Kalinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.