Europska liga: Dinamo dvjema kardinalnim pogreškama darovao pobjedu

Četvrtak, 16. rujna 2021. 20:36 Napisao/la  SC

West Ham je poveo nakon katastrofalne pogreške Theophilea-Chatrinea u prvom dijelu, nakon toga je i Šutalo kumovao pogreškom kod drugog pogotka gostiju

Theophile Chaterine
Theophile Chaterine

Europska liga, 1. kolo, skupina H

DINAMO – WEST HAM 0:2

Stadion Maksimir.

Sudac: Bouquet (Francuska)

Strijelci: 0:1 Antonio (22), 0:2 Rice (50)

Žuti kartoni: Mišić (Dinamo), Lanzini (West Ham)

DINAMO: Livaković, Theophile-Chaterine (46 Jurić), Lauritsen, Šutalo, Franjić, Mišić (75 Tolić), Ademi, Ristowski (63 Moharrami), Ivanušec (83 Gojak), Oršić (83 Menalo), Petković.

WEST HAM: Fabianski, Fredericks, Zouma, Diop, Cresswell, Rice (82 Noble), Soucek, Vlašić (69 Bowen), Lanzini (51 Benrahma), Fornals (83 Masuaku), Antonio (82 Yarmolenko).

Nogometaši Dinama poraženi su na otvaranju natjecanja u H skupini Europske lige, dvije velike podreške domaćih nogometaša odredile su pobjednika u utakmici u kojoj su gosti zagospodarili maksimirskim travnjakom od prve minute.

Nogometaši West Hama ambiciozno su otvorili utakmicu na Maksimiru, kontinuiranim pritiskom Londončani su željeli čim prije doći do vodstva, modri u prvih deset minuta praktički nisu organizirano uspjeli preći centar, prvi put učinili su to u 11. minuti sramežljivim pokušajem Petkovića i Ademija.

Nogometaši Dinama prepustili su inicijativu gostima, odlučili su se čekati svoju prigodu iz kontre i možda bi to imalo smisla da se u 22. minuti nije dogodila nevojerojatna pogreška Theophilea-Catherinea.

Theophile je s lijeve strane potpuno bespotrebno odlučio vratiti loptu Livakoviću, ali pas je bio mlak, a Michail Antonio dovoljno blizu da se sruči prema lopti, stigne na nju prije neodlučnog Dominika Livakovića, zaobiđe domaćeg vratara i smjesti loptu u prazan gol – 0:1.

Tri minute kasnije West Ham je mogao riješiti sve dvojbe, Fredericks je protutnjao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je njegov udarac s pet metara Dominik Livaković riješio sjajnom reakcijom.

Antoniov pogodak umirio je nogometaše West Hama, nemoć modrih u igri prema naprijed bila je toliko očita da su gosti odlučili sačuvati ponešto energije.

Da u 20. minuti utakmice Mislav Oršić nije okušao udarac iz slobdnjaka, Dinamo bi na odmor otišao bez ijedne lopte upućene na vrata Londončana.

Malo je bolje izgledao Dinamo odmah na početku drugog dijela, Bruno Petković u 47. minuti uputio je prvi pravi udarac prema gostujućim vratima, ali je lopta prohujala tik uz vratnicu.

No, sve je to postalo nevažno već u 50. minuti, Šutalo je na centru dopustio da Rice presječe jednu loptu, Petković ga je pokušao zaustaviti, ali nije uspio, a Rice se sjurio prema golu i matirao Livakovića – 0:2.

U 54. minuti udarac je okušao i Ivanušec, lopta je udarila u nekog od gostujućih nogometaša, promijenila smjer, ali nije završila u mreži iza leđa Fabianskog.

U 59. minuti Dinamo je imao najbolju prigodu na utakmici, prvi put su uspjeli modri nasložiti kakvu takvu akciju, u prvi plan je iskočio Ivanušec udarac kojega je na kraju završio pored gola.

U drugoj utakmici H skupine Genk je u Beču pobijedio Rapid 1:0.

Poredak: West Ham 3, Genk 3, Rapid 0, Dinamo 0 bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.