RIJEKA - ALKMAAR Nizozemska momčad večeras morati jurišati na postavljenu riječku obranu, koja je postala zaštitni znak riječke momčadi

Četvrtak, 10. prosinca 2020. 10:04 Napisao/la  SC

. Utakmica u Alkmaaru (1:4) nije bila lagana kao što sugerira konačni rezultat, danas nas očekuje puno teži zadatak,kaže privremeni trener Alkmaara Pascal Jansen

Nizozemska momčad večeras morati jurišati na postavljenu riječku obranu, koja je postala zaštitni znak riječke momčadi

Rijeka večeras (18.55) protiv Alkmaara igra zadnju europsku utakmicu ove sezone.

Za nogometaše Rijeke utakmica nema naglašenu natjecateljsku važnost, za klub je eventualna pobjeda važna zbog europskih bodova i kase, pobjeda vrijedi 570.000 eura.

Igrači Rijeke daleko važniju utakmicu igraju u nedjelju protiv Dinama, kada na Rujevici međusobno igraju dvije najbolje hrvatske momčadi.

Koliko čelnicima Alkmaara znači utakmica protiv Rijeke ukazuje neobičan potez čelnika kluba, koji su smijenili trenera Arnea Slota nakon prvoga poraza ove sezone u prvenstvu.

Momčad će danas voditi njegov pomoćnik Pascal Jansen.

Za riječku momčad utakmica u najavi izgleda izazovno najviše zbog činjenice da Alkmaar danas mora pobijediti da bi ostvario veliki uspjeh plasmanom u završnicu Europske lige pokraj klubova kakvi su Napoli i/ili Real Sociedad.

Alkmaar se može plasirati u završnicu u slučaju da odigra neodlučeno protiv Rijeke ako Real Socidedad izgubi utakmicu u Napulju.

- Igramo utakmicu koja može ući u klupsku povijest zbog uspjeha kojeg možemo ostvariti. Puno se toga događalo posljednjih dana, igrači će odgovor na sva pitanja dati na travnjaku. Rijeka je u utakmicama protiv Napolija i Reala Sociedada pokazala pravo lice. Osvojili su samo jedan bod, ali siguran sam da će napraviti sve da pobjedom završe natjecanje. Utakmica u Alkmaaru (1:4) nije bila lagana kao što sugerira konačni rezultat, danas nas očekuje puno teži zadatak, utakmica nosi puno veći pritisak za nas. Očekujemo sličnu utakmicu kao u Alkmaarum, nemamo često priliku igratiprotiv takvih momčadi, zanima me kako će moja momčad reagirati, kazao je Jansen.

Drugim riječim, privremeni trener Alkmaara svjestan je da će večeras morati jurišati na postavljenu riječku obranu, koja je ove sezone postala zaštitni znak riječke momčadi.

Rijeka će igrati neopterećeno kao u svim utakmicama u skupini što znači da Alkmaar na Rujevici čeka težak posao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.