Europska liga: Mislav Oršić majstorskim pogotkom srušio West Ham

Četvrtak, 09. prosinca 2021. 22:54 Napisao/la  SC

Nogometaši Dinama su odigrali odličnu utakmicu, najbolju europsku ove sezone, i potpuno zasluženo slavili na Olimpijskom stadionu u Londonu

Europska liga: Mislav Oršić majstorskim pogotkom srušio West Ham

Nogometaši Dinama pobijedili su West Ham u Londonu 1:0 i izborili nastup završnici Europske lige.

Senzacionalnu pobjedu modrima je donio Mislav Oršić majstorijom na samom otvaranju utakmice, Oršić se očito specijalizirao za engleske momčadi, nakon što je na Maksimiru prošle sezone srušio Tottenham, sada je u Londonu isto učinio West Hamu.

Oršić je loptu primio iskosa s lijeve strane na rubu kaznenog prostora i nevjerojatnim udarcem svladao Areolu za, pokazalo se, prvu pobjedu Dinama na engleskom tlu u klupskoj povijesti.

Modri su nastavili  dobrom ritmu, u 26. minuti Oršić je zamalo zakasnio nakon jedne nesmotrene reakcije domaćih braniča, u 33. minuti Ademi je propustio povećati prednost, Štefulj je lijepo ubacio, ali je Ademijev udarac glavom bio neprecizan.

U 38. minuti i Ivanušec je lijepo tukao, ali zamalo neprecizno.

Dinamo je prvo poluvrijeme odigrao na visokoj razini, intenzitet igre domaćina možda nije bio na premijerligaškoj razini, ali praktički Livakoviću nisu pošteno zaprijetili.

Londončani su nešto malo bolje otvorili drugih 45 minuta, stekli su terensku inicijativu, ali i dalje je modra zadnja linija besprijekorno odrađivala svoj posao.

Bolje prilike bile su pred domaćim golom, poput one Theophilea-Catherinea u 55. minuti ili Mislava Oršića minutu kasnije, kada je nakon proigravanja Ivanušeca Oršićev udarac lijepo obranio Areola.

U 78. minuti Dinamo je posljednji put na utakmici zaprijetio, nakon lijepe akcije tukao je Štefulj, ali udarac nije bio niti kvalitetan, niti precizan.

Kako je kopnila snaga, tako su se modri povlačili prema svom golu prepuštajući terensku inicijativu i dominaciju na terenu domaćinu, ali udarac Benrahme u 86. minuti Livaković je lako ukrotio.

WEST HAM: Areola, Emmanuel, Alese, Baptiste, Asby, Fornals (46 Benrahma), Kral, Noble, Vlašić, Perkins (87 Forson), Yarmolenko (87 Potts).

DINAMO: Livaković, Theophile-Catherine, Perić, Ristovski, Ademi (71 Bulat), Gojak, Štefulj (80 Dilaver), Ivanušec, Andrić (64 Jurić), Oršić (64 Mišić).

Europska liga, skupina H, 6. kolo: West Ham – Dinamo 0:1 (Oršić 4)

U drugoj utakmici H skupine Rapid je na gostovanju svladao Genk 1:0.

Poredak: West Ham 13, Dinamo 10, Rapid 6, Genk 5.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.