Manchester United osvojio Europsku ligu, Mourinho dokazao da je trofejni trener

Srijeda, 24. svibnja 2017. 22:37 Napisao/la  SC

Finale: Ajax - Manchester United 0:2.  Naravno da utakmica nije bila atraktivna za gledanje, jer Mourinha dojam nikada nije zanimao


Manchester United pobijedio je Ajax u finalu Europske lige, Jose Mourinho ipak je trofejni trener.

Iako Manchester United ove sezone u Premierligi nije igrao dobro, a ni previše učinkovito, završio je na tek 6. mjestu. Jest da je osvojio Liga kup, ali je malo bi to bilo za tako skupu momčad.

Na kraju sezone jedna od najskupljih momčadi na svijetu ipak je osvojila vrijedan trofej i osvarila plasman u Ligu prvaka.

I to bez Zlatana Ibrahimovića, koji se teže ozlijedio u završnici sezone, pa je finale u Stockholmu gledao s tribina na žalost njegovih sunarodnjaka. Sa štakom je sišao na teren proslaviti trofej...

Pogba je uz dosta sreće doveo Manchester United u vodstvo u 18. minuti, po njegovu udarcu s 17 metara lopta je okrznula Sancheza, promijenila smjer i prevarila vratara Onanu - 0:2.

Rani pogodak odredio je tijek utakmice koja se igrala prema željama Josea Mourinha,  što znači da je United stao u blok, loptu prepustio Ajaxu i čekao priliku iz kontre.

Igrači Ajaxa držali su loptu, ali da nije bilo Traorea u prvom dijelu ne bi praktično ni ušli u kazneni prostor Uniteda.

Traore je dva, tri puta pokazao da je vrlo jak u igri "jedna na jedan", ali ne toliko jak da bi ostao na nogama kada je trebalo.

 Zajedničko je svim trofejnim Mourinhovim momčadima da pribjegavaju svim (ne)dopuštenim sredstvima kada se brane...

Odmah na počeku drugoga dijela  Mhitarjan je iskoristio nepažnju obrane Ajaxa, prihvatio je loptu na 4 metra i leđima okrenut prebacio Onanu - 0:2

Dva pogotka prednosti mlada i poletna momčad Ajaxa nije mogla nadoknaditi protiv iskusnih igrača Manchester Uniteda.

Naravno da utakmica nije bila atraktivna za gledanje, jer Mourinha dojam nikada nije zanimao.

Ajax je imao prividnu terensku nadmoć, lopta je pretežito boravila ispred kaznenog prostora Romera, međutim, vratar Manchester Uniteda praktično nije imao pravog posla.

U 87. minuti Manchester United je ponovo dočekao trenutak nepažnje Ajaxa.

 Lingard je pobjegao nizozemskoj obrani od sredine igrališta, nije bio dovoljno odlučan kada je dotrčao do Onane.

AJAX: Onana, Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald (82 de Jong), Klassen, Schone (70 van de Breek), Ziyech, Traore, Dolberg (62 Campos), Younes.

MAN. UNITED: Romero, Valencia, Smalling, Blind, Darmian,  Herrera,  Mata (90 Rooney), Fellaini, Pogba, Mhitarjan (74 Lingard), Rashford (84 Martial)

Finalna utakmica Europske lige: Ajax - Manchester United 0:2 (Pogba 18, Mhitarjan 47)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.