Europska liga: Man. United napunio mrežu Rome, Villarreal pobijedio Arsenal

Četvrtak, 29. travnja 2021. 23:00 Napisao/la  SC

Unai Emery pobijedio u utakmici protiv momčadi koju je vodio prije nego što je preuzeo Villarreal, raspad rimske momčadi u završnici

Cavani (Man. United) i Albiol (Villarreal)
Cavani (Man. United) i Albiol (Villarreal)

Manchester United praktično je osigurao plasman u finale Europske lige nakon što je napunio mrežu Rome u prvoj polufinalnoj utakmici na Old Traffordu.

Raspala se Roma u zadnjih pola sata, kada je Manchester United postigao čak četiri pogotka.

Težak poraz Rome sigurno će se odraziti na status trenera Paula Fonsece.

Villarreal je pobijedio Arsenal, trener Unai Emery stekao je minimalnu prednost u utakmici protiv momčadi koju je vodio prije nego što je preuzeo Villarreal.

Puno je bolje španjolska momad izgledala u prvom dijelu utakmice, nakon pola sata vodila je 2:0, potpuno je dominirala kroz posjed lopte, kada je Ceballos dobio crveni karton u 57. minuti činilo se da će Arsenal teže stradati.

Villarreal je s igračem više stvorio nekoliko šansi koje nije iskoristio prije nego što je Arsenal smanjio iz kaznenog udarca nakon neopreznog starta Triguerosa na Saki.

Nakon toga Arsenal je počeo djelovati odlučnije, na kraju je Villarreal ostao s desetoricom igrača, Capoune je dobio crveni karton u 80. minuti.

Aubameyang je u sudačkoj nadoknadi propustio izglednu priliku izjednačiti, Rulli je uspio obraniti.

Prve utakmice polufinala Europske lige: Manchester United - Roma 6:2 (Fernandes 9, 71, Cavani 48, 64, Pogba 75, Greenwood 86/Pellegrini 15-11m, Džeko 34), Villarreal - Arsenal 2:1 (Trigueros 5, Albiol 29/Pepe 73-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.