Liverpool ostao bez samopouzdanja, Dejan Lovren u idealnoj momčadi Europske lige

Četvrtak, 19. svibnja 2016. 10:21 Napisao/la  SC

Liverpool je sjajna momčad sa sjajnim pojedincima. Da su imali više samopouzdanja, pobijedili bi nas. Ali mi smo uspjeli, momčad se osjećala sigurno i jako, kaže Emery

Sevilla je treći put zaredom osvojila Europsku ligu, pobijedivši u finalu Liverpool rezultatom 3:1. Objektivno, Sevilla je titulu obranila lakše nego što se očekivalo budući da je Livepool u drugom dijelu utakmice igrao neprepoznatljivo slabo.

- Liverpool je sjajna momčad sa sjajnim pojedincima. Da su imali više samopouzdanja, pobijedili bi nas. Ali mi smo uspjeli, momčad se osjećala sigurno i jako, dali smo maksimum. Europska liga je dala puno toga Sevilli i navijačima. Moramo uživati u ovome, iako će trajati kratko jer nas u nedjelju čeka novo finale. Igračima sam na poluvremenu rekao da moramo znati kako reagirati u finalu. Sanchez Pizjuan nam uvijek daje posebnu snagu. Danas smo igrali na neutralnom terenu, ali je bilo potrebno da samo razmišljamo o Sanchez Pizjuanu, rekao je trener Seville Unai Emery.

- Ovo je teško objasniti. Bilo je teško ove sezone, imali smo nekoliko ozlijeđenih igrača i morali smo se boriti za njih. Činilo se da će biti teško, oni su bili blizu drugoga pogotka, ali mi smo imali dušu, imali smo srce i na kraju smo uspjeli. Moji golovi nisu bitni. Najvažnije je da smo pobijedili. Ovo je bila fantastična sezona, u nedjelju nas čeka još jedno finale... Ovo je Sevilla. Svake sezone radimo jako puno, svake sezone imamo 10 novih igrača... Na početku je uvijek teško, zbog toga moramo cijeniti ove uspjehe. Imali smo poseban tjedan i naši navijači trebaju uživati. Nisu navijači samo ovi koji su doputovali u Basel, imamo veliki grad koji nas podržava, rekao je dvostruki strijelac Coke.

Dejan Lovren uklopio se u slabo izdanje momčadi u drugom poluvremenu, kod prvoga pogotka Lovren i Mignolet zakasnili su zatvoriti Gameira. Lovren je cijelu sezonu odigrao na visokoj razini, jedna slabija utakmica nije utjecala na visoke ocjene.

U izboru goal.com Lovren je izabran u idealnu momčad Europske lige. 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.