EUROPSKA LIGA: Chelsea protiv Benfice lovi drugi uzastopni europski naslov

Srijeda, 15. svibnja 2013. 00:31 Napisao/la  L. K.

Amsterdam (20.45): Chelsea - Benfica.  Klub iz Londona  bi  pobjedom postao prva momčad koja je osvojila Ligu prvaka i  Ligu UEFA   dvije godine zaredom   i četvrta  momčad uz Ajax, Bayern i Juventus koja je osvojila sva tri europska kupa

Drugo najjače klupsko natjecanje u Europi stiglo je do same završnice. U večerašnjem finalu u Amsterdamu (80.45) sastaju se londonski Chelsea i Benfica.  Eden Hazard i John Terry ozlijeđeni su u subotnjem prvenstvenom ogledu na gostovanju kod Aston Ville.  I dok Hazard sigurno neće biti na raspolaganju Rafi Benitezu odluka o nastupu Johna Terryja donijet će se neposredno pred početak susreta u Amsterdam Areni.

- Hazard neće igrati. John mora vidjeti kako će se osjećati, a odlučit ću nakon konzultacija s liječnicima, izjavio je Benitez o Terryju, koji je prošlogodišnje finale Lige prvaka protiv Bayerna u Munchenu propustio zbog suspenzije.

Belgijski internacionalac Hazard šepajući je napustio travnjak u pobjedi protiv Aston Ville dok je Terry bio iznesen na nosilima nakon što je izvrnuo gležanj u nastavku susreta. U odsutnosti Hazarda, Frank Lampard će najvjerojatnije igrati u sredini terena u paru sa Davidom Luizom, dok će trojica ofenzivnih veznjaka biti Oscar, Mata i Ramires. U špici mjesto je osigurano za Torresa jer Demba Ba koji je u siječnju stigao iz Newcastlea nema pravo nastupa.

Rafa Benitez napustiti će klub nakon nedjeljnog posljednjeg kola kada Chelsea na Stamford Bridgeu dočekuje Everton. Španjolac je na klupi Chelsea nasljedio Roberta Di Matea koji je smijenjen u studenom prošle godine.

- Otići ću ponosan ako uspijemo osvojiti ovaj trofej po prvi put u povijesti. Bila je ovo teška sezona, igrali smo dvije a ponekad i tri utakmice tjedno sa ne baš velikim brojem igrača, što zbog ozljeda, što zbog kartona, objasnio je Rafa i nastavio:

- Svaki susret bio je težak, ali ovo je finale i kad smo već tu želim pobijediti. Bit će teško, Benfica je dobra momčad, imaju europskog iskustva. Šanse su 50-50, vidjet ćemo što će se dogoditi večeras.

Chelsea bi pobjedom protiv Benfice postala prva momčad koja je osvojila Ligu prvaka i Ligu UEFA dvije godine zaredom i četvrta momčad uz Ajax, Bayern i Juventus koja je osvojila sva tri europska kupa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.