Jose Mourinho slovi kao jedan od najboljih trenera na svijetu u tzv. turnirskom nogometu

Četvrtak, 11. ožujka 2021. 08:52 Napisao/la  SC

Zoran Mamić utakmicu protiv Tottenhama vjerojatno počinje u istom sastavu kao protiv Rijeke što ne znači da će igrati na isti način

Jose Mourinho slovi kao jedan od najboljih trenera na svijetu u tzv. turnirskom nogometu

Dinamo večeras u Londonu igra protiv Tottenhama, prva utakmica osmine finala Europske lige počinje od 21 sat.

- Veselimo se ovom dvoboju i očekujemo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. Igramo protiv jednog jakog protivnika i to u fazi natjecanja u kojoj često ne nastupamo, ali svojim igrama smo zaslužili biti ovdje. Vjerujemo u sebe i momčad, sigurni smo da možemo pružiti dobru predstavu. Imamo ideju kako igrati protiv njih, ali pita se nešto i protivnika. Pokušat ćemo igrati kao što smo igrali i prethodne europske utakmice. Vjerujem da će se u jednom trenutku otvoriti prostor obzirom i na njihov način igre, ključno je da igramo kao momčad, kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Najveća prijetnja hrvatskom prvaku su četvorica napadača (Heung-Min, Lucas, Kane, Bale), među njima Gareth Bale postigao je šest pogodaka u posljednjih šest utakmica, Velšanin je dosegnuo top-formu u nezgodan trenutak za Dinamo.

Jose Mourinho najavio je promjene u sastavu, mora razmišljati o tome da Tottenham u subotu igra protiv Arsenala, kandidati za početni sastav (Lamela, Vinicius, Sissoko..) jamče visoku klasu, Giovani Lo Celso mogao bi se vratiti nakon ozljede mišića.

Dinamu nedostaje ozlijeđeni Guardiol, vjerojatni sastav (4-1-4-1): Livaković, Ristovski, Lauritsen, Theophile, Leovac, Jakić, Ademi, Majer, Ivanušec, Oršić, Petković.

U istom sastavu Mamić je počeo utakmicu protiv Rijeke prošlog vikenda što ne znači da će igrati na isti način.

Tottenham je izraziti favorit, ali ni od jedne Mourinhove momčadi ne može se očekivati spektakularni nogomet.

Mourinho sigurno neće podcijeniti Dinamo, portuglaski stručnjak slovi kao jedan od najboljih trenera na svijetu u tzv. turnirskom nogometu.

Dvaput je igrao Europsku ligu, dvaput (Porto, Manchester United) je pobijedio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.