Ivan Rakitić: Ponekad nije potrebno tražiti objašnjenje, nego samo raditi i uživati!

Petak, 19. svibnja 2023. 09:46 Napisao/la  SC

Momčad Seville preporodila se prije dva mjeseca, kada je trener postao 62-godišnji Jose Luis Mendilibar

Ivan Rakitić: Ponekad nije potrebno tražiti objašnjenje, nego samo raditi i uživati!

Sevilla je pobjedom protiv Juventusa u produžecima (2:1) ostvarila plasman u finale Europske lige i postala najudnije iznenađenje europske sezone s obzirom na tonus momčadi u prvom dijelu sezone, kada se neočekivano borila za ostanak u LaLigi.

Momčad se preporodila prije dva mjeseca, kada je trener postao 62-godišnji Jose Luis Mendilibar, u Europsko ligi bila je bolja od Manchester Uniteda i Juventusa:

- Neka Mendilibar samo nastavi raditi ovo što radi. Unio je pozitivnu atmosferu u svlačionicu, stigao je s velikom energijom i željom te pretočio to u kvalitetu. Vjerujemo mu i nadamo se da ćemo njegov rad okruniti titulom, kazao je nakon utakmice Ivan Rakitić.

Bivši hrvatski reprezentativac nosio je traku nakon što je izašla klupska legenda Jesús Navas:

- Ovo je bila nevjerojatna noć. Vjerojatno su i oni koji nisu navijali za nas, a zatekli se na stadionu, poslali naši  navijači. Teško mi se i nasmijati s obzirom na veliki napor. U finale je ušla bolja momčad, ovo je bila prekrasna noć za sve ljubitelje nogometa, rekao je Rakitić.

Sevilla je sedmi put ušla u finale Kupa UEFA&Europske lige, pobijedila je u svih šest finala, Ivan Rakitić već ima jedan trofej Europske lige iz 2014. godine:

- Ponekad nije potrebno tražiti objašnjenje, nego samo raditi i uživati. Ovo natjecanje nam je posebno drago, jako smo vezani uz njega u zadnjih 15 godina, naglasio je Rakitić.

Ivan Rakitić postao je stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, prošli vikend odigrao je 292. utakmicu za Sevillu i prestigao francuskog napadača Frederica Kanoutea.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.