Imanol Alguacil: Rijeka je dobra i hrabra momčad, koja je namučila i nas i Napoli

Srijeda, 02. prosinca 2020. 21:36 Napisao/la  SC
Imanol Alguacil
Imanol Alguacil

Imanol Alguacil, trener Real Sociedada, izuzetno respektira Rijeku.

Barem je takav zaključak nakon konferencije za novinare uoči utakmice 5. kola F skupine u San Sebastianu.

- Mi smo momčad koja raste i koja se razvija. Na svim poljima ima mjesta za napredak. Zadovoljan sam što su igrači entuzijastični i vrlo motivirani. Zadovoljan sam njihovom evolucijom. Sve momčadi imaju probleme s ozljedama. Sretni smo što ozljede nisu ozbiljne i vidim da svi žele igrati, kazao je Alguacil pa se posvetio Rijeci:

- Da sam na njihovom mjestu, igrao bih s namjerom da branim boje svog kluba. Mislim da će i oni igrati tako. Već sam rekao da imaju puno manje bodova nego što zaslužuju. Posljednju utakmicu protiv Napolija odigrali su odlično. Samo je možda protiv AZ Alkmaara bila lošija. Ranije sam kazao da se radi o momčadi koja mi se jako sviđa. Hrabri su u igri s loptom, dolaze do gola, vrlo su kompaktni. Mislim da će biti motivirani i da će igrati na pobjedu. Ako pobijedimo, onda smo korak bliži cilju, ali moramo se potruditi. Neće biti lako. Ponavljam, radi se o dobroj momčadi koja je otežavala posao rivalima. Ako im se pruži prilka i ako se na njih ne vrši stalni pritisak, onda mogu lako doći do šesnaesterca i zabiti gol. Vidjeli smo da nije bilo lako ni nama ni Napoliju. Morat ćemo se potruditi sutra, kazao je Alguacil, koji svojim igračima očito ne dopušta niti najmanju mogućnost podcjenjivanja suparnika.

- Ne smijemo misliti da smo bolji od Rijeke. To je dobra i hrabra momčad koja je protiv nas i Napolija pokazala svoju kvalitetu. Imali su mnogo prilika. Nisu uspjeli postići gol. Imaju dobre napadače i mogu biti opasni. Gledali smo njihovu posljednju utakmicu kada su s igračem manje osvojili bod, rekao je trener Real Sociedada.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.