REAL SOCIEDAD - NAPOLI Gattuso: Njihova snaga je kvaliteta, naša je temperament

Četvrtak, 29. listopada 2020. 09:57 Napisao/la  SC
Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso

Gennaro Gattuso, trener Napolija, upozorava da će za njegove nogometaše u utakmici protiv Real Sociedada presudan biti temperament.

- Nismo taj temperament iskazali protiv AZ Alkmaara, igrali smo ispod naše razine. Dominirali jesmo, ali bez potrebne žestine, bez te agresivnosti nismo im uspjeli naštetiti. I zbog toga smo kažnjeni. Sada ćemo se suočiti s momčadi koja ima iznimno jak identitet, protiv momčadi igrači koje su ponikli u sjajnoj akademiji, koji imaju tehničku kvalitetu i veliku odlučnost i to će biti veliki test za nas.

Gattuso veliku prednost vidi u činjenici da na tribinama u San Sebastianu neće biti navijača.

- Njihova najveća snaga je njihova kvaliteta. Kada imaju posjed pravi su Španjolci, ali kada lopta nije u njihovim nogama uvijek naprave nešto drugačije, uvijek su tu prisutni, pritišću te. I tu ćemo morati biti oprezni. Dobro je što nema gledatelja, ali ovo je nas i dalje teška utakmica.

Piotr Zielinski i Eljif Elmas oporavili su se, nisu više korona-pozitivni i očekuje se da bi mogli konkurirati za sastav.

- Nama je potrebna svježa momčad, fizički i psihički. Igramo protiv kvalitetne momčadi, a moramo misliti i na težak meč koji nas očekuje ovoga vikenda protiv Sassuola. Ne smijemo si priuštiti da nekoga sada izgubimo, rekao je Gattuso koji nije mogao izbjeći pitanje o svom statusu.

Gattuso je, naime, započeo pregovore s predsjednikom Napolija Aureliom De Laurentiisom oko ugovora.

- Posljednje što želim učiniti jest svađati se s bilo kime u ovom klubu jer tu sam sretan i želim ostati. Mislim da će se rješenje naći bez problema. Ne volim klauzule, ali želja da ostanem i dalje igram važne utakmice s Napolijem je jaka. Naći ćemo dogovor, zaključio je Gattuso.