EUROPA LIGA

Dinamo ispao nakon novog poraza

Četvrtak, 27. studenog 2014. 23:01 Napisao/la  SC

Susret 5. kola: Astra - Dinamo 1:0

Europska liga - Skupina D, 5. kolo

ASTRA - DINAMO 1:0

Stadion Marin Anastasovici, Giurgiu. Gledatelja 3.000

Sudac: Sergei Lapockhin (Rusija) 6.5

Strijelac: 1:0 Bukari (50)

Žuti kartoni: Rus (Astra) Vukojević, Henriquez, Čop (Dinamo)

ASTRA: Lung 5.5 - Rus 6, Oros 6, Ben Yousseff 6.5, Maranhao 6 - Florescu 5.5, Yahaya 6, Seto 6 - Enache 6.5, Budescu 6 (76 Amorim -) - Bukari 7 (90 Chitu -)

DINAMO: Eduardo 5.5 - Pinto 5, Šimunović 5, Taravel 5.5, Pivarić 5.5 - Brozović 5, Vukojević 5 (52 Machado 5), Antolić 5.5 - Soudani 5.5, Wilson 5.5 (52 Fernandes 5) - Henriquez 5 (68 Čop 5)

Dogodio se i trinaesti poraz nogometaša Dinama zaredom na gostovanjima u europskim natjecanjima. Davno je bila 2010. godina i posljednje slavlje zagrebačkog kluba na strani kod Club Bruggea u Europskoj ligi, od tada se osim domaće partije protiv Astre (5:1) u prvom kolu ove sezone pamte samo porazi. Novi se dogodio baš protiv Astre u Giurgiuju, Dinamo je nešto i pokazao, no bilo je to puno premalo za uzeti barem bod. Iako je bilo onih koji su vjerovali da bi se Dinamo pobjedom u Rumunjskoj približio toliko sanjanom europskom proljeću, takvi više ne postoje. Dinamov ogled na Maksimiru protiv Celtica za dva tjedna bit će samo kozmetičke prigode.

Skupina D, 5. kolo
Astra - Dinamo 1:0
Celtic - RB Salzburg 1:3
Poredak: Salzburg 13, Celtic 8, Astra 4, Dinamo 3 boda

Što reći o Dinamovom susretu, kada momčad Zorana Mamića od petnaest upućenih udaraca prema domaćim vratima ima samo tri šuta u okvir gola? Imali su na početku modri kontrolu lopte, no prve prilike imao je najopasniji domaći igrač Bukari (12, 14). Prvi put mu je na megdan uspješno izašao Eduardo, drugi je udarac promašio iz neposredne blizine njegova gola. Poluprilike Dinama potpisali su Soudani (21) i Wilson (23). Zanimljivosti uglavnom nije bilo, domaćin je samo čekao kada će se, po starom i prokušanom receptu Dinamovog protivnika u Europi probiti između dva stopera i zabiti gol.

Dogodilo se to u pedesetoj minuti. Seto je ubacio s desne strane, Šimunović i Taravel zaboravljaju Bukarija koji naklonom zabija za konačnih 1:0. Isti je igrač mogao zabiti i četiri minute kasnije, prešao je Eduarda na golu, no Šimunović je uspio u posljednji trenutak izblokirati situaciju. Tromost Dinamovog napada, bezličnost i malodušnost opet su uzeli maha. Sumarno, Dinamova europska sezona ponovno je završena u studenom. Nije puno drukčije bilo niti unazad posljednjih 45 godina. Sve je za maksimirski klub napravio Salzburg pobjedom u Glasgowu protiv Celtica. Da je Dinamo slavio u Rumunjskoj, mogao je u izravnom dvoboju sa Škotima odlučivati o svojoj europskoj sudbini, no riješenje se dogodilo dva tjedna ranije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.