Europska liga: Modri osvojili prvi bod remijem protiv PSV-a na praznom Maksimiru

Četvrtak, 24. listopada 2013. 22:58 Napisao/la  LK

Skupina B, 3. kolo: Dinamo - PSV 0:0. Dinamo bio bolja momčad, ali nije uspio zabiti pogodak

Europska liga, Skupina B - 3. kolo

DINAMO – PSV 0:0

Stadion Maksimir. Utakmica je igrana pred praznim tribinama

Sudac: Pawel Gil (Poljska)

Žuti kartoni: Pivarić (Dinamo), Schaars, Toivonen (PSV)

DINAMO: Zelenika - Pinto, Addy (81 Šimunović), Šimunić, Pivarić (85 Ruben Lima) - Ademi - Soudani, Antolić, Brozović, Fernandes – Sammir (53 Čop)

PSV: Tyton - Arias, Bruma, Hendrix, , Willems (58 Tamata) - Schaars, Maher (85 Jemark) - Jozefzoon, Toivonen, Depay – Locadia (75 Matavž)

Dinamo je u Europa ligi osvojio prvi bod odigravši 0:0 protiv PSV-a na praznom Maksimiru.

Dinamo je u 3. kolu Europa lige lovio prve bodove. Nakon dva debakla protiv Čornomoreca (0:2) i Ludogoreca (0:3), Modri su na praznom Maksimiru dočekali nizozemski PSV.

Skupina B, 3. kolo: Chornomorets - Ludogorets 0:1 (Zlatinski 45)

Dinamo je vro dobro odigrao prvo poluvrijeme i imao više od igre. Prvu prigodu Modri su imali u 13. Minuti. Antolić je odlično ušao s desne strane uz gol-crtu skroz do Tytonovog gola, odigrao u sredinu, gdje gosti odbijaju do ruba kaznenog prostora. Naletio je Pinto, ali njegov udaraca završava u bloku.

Novu prigodu Dinamo je imao u 31. minuti. Sammir u kontri odlično proigrava Soudanija, koji zajedno s tri suigrača kreće prema golu protiv samo dva suparnika. Soudani se odlučio na udarac s desetak metara s desne strane, ali Tyton odlično brani nogom.

PSV je prvi put zaprijetio pred kraj poluvremena. Zelenika je očajnim ispucavanjem darovao korner gostima, iz kojeg Schaarsovo ubacivanje pogađa Toivonenovu glavu, lopta ide prema golu gdje najgore spašava Šimunić.

I u nastavku susreta Dinamo je bio bolja i konkretnija momčad ali nije uspio doći do pogotka iako je imao nekoliko izglednih situacija.

Antolić je u 47. minuti s lijeve strane izvodi korner, Fernandes na prvoj vratnici puca glavom, ali vratar PSV-a Tyton lovi loptu na crti. U 53. minuti Dinamo je ostao bez ozljeđenog Sammira koji je pokušao zaigrati u nastavku pod blokadom ali nije išlo.

Dinamo je najveću prigodu imao u sudačkoj nadoknadi, ali udarac Ademija opet je sjajno je zaustavio vratar Tyton.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.