EUROPSKA LIGA

Lokomotiva u premijernom nastupu slavila u Minsku

Četvrtak, 18. srpnja 2013. 19:44 Napisao/la  SC

Prva utakmica 2. pretkola: Dinamo Minsk - Lokomotiva 1:2. Mario Šitum u 88. minuti promašio jedanaesterac

Europska liga, drugo pretkolo - prva utakmica

DINAMO MINSK – LOKOMOTIVA 1:2

Stadion Traktor Minsk. Sudac: Richard Trutz (Slovačka)

Strijelci: 0:1 Šitum (11), 0:2 Mišić (41), 1:2 Veselinović (62)

Žuti kartoni: Simović, Veselinović, Kontsevoi (Dinamo Minsk), Musa, Mesarić, Šitum, Chago, Picak (Lokomotiva)

Crveni karton: Simović (73, drugi žuti)

DINAMO MINSK: Gutor, Politevich, Veretilo, Simović, Bykov, Figueredo (84 Kontsevoi), Stasevich, N. Nikolić (61 Carles Coto), Veselinović, Trubilo, Adamović (61 Khvaschinski)

LOKOMOTIVA: Picak, Musa, Barbarić, Mesarić, Matas, Mrzljak, Bručić (84 Martinac), Chago, Šitum, Trebotić, Mišić (70 Pjaca).

Lokomotiva je u svom premijernom nastupu u Europi pobijedila Dinamo Minsk 2:1 golovima Šituma i Mišića. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je u 88. minuti Šitum iskoristio jedanaesterac kojeg je izborio Chago.

Nakon prvih 45 minuta Lokomotiva je imala obećavajući rezultat, golovima Šituma i Mišića vodila je u Minsku protiv Dinama 2:0. Dinamo je dominirao u prvom poluvremenu, a vratar Lokomotive Picak bio je nesavladiv. Pokupio je sve ubačaje u svoj kazneni prostor i neutralizirao sve prigode domaćih napadača.

Lokomotiva je povela u 11. minuti kada je Šitum iskoristio ubačaj Muse s lijeve strane. U 41. minuti Chago je izborio jednu loptu na sredini terena i maestralno proigrao Mišića koji rutinski pogađa za veliku prednost Lokosa.

U nastavku susreta Bjelorusi nisu bili toliko dominantni kao u prvom dijelu. Ipak u 62. minuti pogotkom Veselinovića smanjili su rezultat na 2:1. Stasevich je ubacio, a Veselinović uspio svladati Picka.

U 73. minuti domaćin je ostao s igračem manje kada je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Simović.

U 88. minuti Lokomotiva je možda već u Minsku propustila osigurati prolaz u slijedeće kolo. Chago je izborio jedanaesterac. Loptu je namjestio Šitum, ali njegov udarac zaustavio je vratar domaćih Gutor.

Uzvratni susret na rasporedu je za tjedan dana u Zagrebu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.