EUROPSKA LIGA

Hajduk porazom ostao bez grupne faze

Četvrtak, 27. kolovoza 2015. 21:47 Napisao/la  SC

Uzvratni susret playoff-runde: Hajduk - Slovan Liberec 0:1. 

Europska liga - uzvratni susret playoff-runde

HAJDUK - SLOVAN LIBEREC 0:1 (prva utakmica 0:1)

Stadion Poljud. Gledatelja 35.000

Sudac: Artur Dias (Portugal) 6

Strijelac: 0:1 Šural (23)

Žuti kartoni: Milić (Hajduk), Delarge, Šural, Sackey, Koubek, Pavelka, Pokorny (Slovan)

HAJDUK: Kalinić 6 - Tudor 5.5 (73 Juranović -), Milović 6, Nižić 5.5, Milić 5.5 - Jefferson 5 - Sušić 5, Caktaš 5 (49 Roguljić 5), Balić 5 (34 Maloku 5), Vlašić 6 - Ohandza 5.5

SLOVAN: Koubek 6 - Coufal 6, Hovorka 5.5, Pokorny 6, Bartosak 6 - Sackey 6 (75 Fleisman -)- Šural 6, Pavelka 6, Shala 6 (62 Soungole -), Delarge 6.5 (49 Kerbr 5.5) - Bakos 5.5

Splitski Hajduk ove sezone neće sudjelovati u grupnoj fazi Europske lige. Identičan rezultat onom iz prve utakmice u Češkoj ostvarila je momčad Damira Burića, na Poljudu je Slovan slavio s 1:0 i tako s ukupnih 2:0 pronašao svoje mjesto u ždrijebu drugog po jačini klupskog nogometnog natjecanja.

Pogodak odluke, odnosno pogodak koji je nakon dvadeset i tri minute dodatno usmjerio utakmicu na mlin gostiju iz Libereca postigao je njihov najopasniji igrač u prvom susretu. Jozef Šural poentirao je pored nemoćne Hajdukove obrane i vratara Kalinića koji ništa nije mogao učiniti kod Šuralovog udarca. Lopta je dugo vremena bila u posjedu Shale u kaznenom prostoru, domaći to nisu znali raščistiti pa se nakon Shalinog dodavanja i mnoštva odbijanaca našla savršeno poslužena za Šurala koji je zakucava za 0:1.

Bio je to jedini pogodak na utakmici, ali i jedina prava, stopostotna prilika za obje momčadi. Iako je atmosfera na Poljudu bila uzavrela, kao što je to bio slučaj u tijeku cijelog dana u Splitu, utakmica Hajduka i Slovana nije ponudila pregršt ljepote za oči prosječnog nogometnog sladokusca. Vratari su na utakmici mahom bili besposleni, Hajduk je tek u dva navrata mogao do pogotka.

Gosti nisu imali napadačkih ambicija, što se moglo razvidno osjetiti prema njihovoj postavci na terenu. Bilo im je primarno očuvati prednost iz prve utakmice, nametnuli su svoju filozofiju igre velikom dozom strpljivosti i agresivnosti, vrijeme je neumitno prolazilo u očajničkim pokušajima Hajduka da se približe vrataru Koubeku. Prva i jedina takva situacija dogodila se u 35. minuti kada se Ohandza našao pred vratima Čeha, ali je Hovorka to znao blokirati i odbiti u korner.

Iako im postizanje pogotka nije bilo primarno, Slovan se nalazio dosta puta u izuzetnim pozicijama za gol, posebice na početku utakmice kada su Milović i Milić u dva navrata uspješno blokirali češke pokušaje s razine šesnaesterca. Podatak o tome kako je Hajduk uputio tek dva udarca u okvir gola iz dvanaest pokušaja govori sve o njihovoj nemoći na utakmici, a onaj o tek jednom češkom udarcu u okvir gola (i jednom danom pogotku) govori još više!

Pokušao je trener Burić u dva navrata promijentii stanje stvari na terenu. Budući da je prednja petorka mahom bila odsječena od obrane, vrlo je brzo mijenjao domaći strateg. U 34. minuti Maloku je odmijenio nevidljivog Balića, u nastavku su još ušli Roguljić odnosno Juranović, no niti jedan od navedenih nije značajnije svojim doprinosom utjecao na konačan rezultat utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.