Europska liga: Hajduk pobijedio Stomsgodset, bijeli postignuli dva pogotka s igračem manje

Četvrtak, 06. kolovoza 2015. 21:00 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Stomsgodset - Hajduk 0:2 

Nogometaši Hajduka plasirali su se u play-off Europske lige pobijedivši Stomsgodset u uzvratnoj utakmici 3. pretkola isrim rezultatom kao u prvoj utakmici - 2:0.

Potvrdilo se viđeno u prvoj utakmici, skromna norveška momčad nema igrača koji može ugroziti ozbiljno postavljenu obranu Hajduka. Upravo je obrana bila ključ uspjeha u uzvratnoj utakmici tijekom koje su Norvežani držali loptu bez ikakve ideje. U prvom dijelu nisu uputili izravni udarac u vrata Hajduka što dovoljno govori o kvaliteti norveški napadača.

Sve najvažnije dogodilo se u zadnjih pola sata. Počelo je šokom za Hajduk, kada je Nižić u 53. minuti morao u svlačionicu zbog toga što je dobio drugi žuti karton. U pravom trenutku pojavio se Ohandza.

U 55. minuti Ohandza je iskoristio pogrešku zadnje linije norveške momčadi, pobjegao u kontri, sačekao Caktaša i pravodobno odigrao u prazana prostor. Caktaš je sam izašao pred vratara Pettersena i postigao pogodak kojih je Hajduk praktično osigurao prolaz - 0:1.

U 7. minuti Ohandza se oslobodio dvojice braniča i zatresao mrežu za konačnih 2:0.


STROMSGODSET: Pettersen - Vilsvik, Hoibraaten, Valsvik, Hanin (Hamoud, 32) - Jradi (Storflor, 61), Abu, Fossum - Kastrati (Soerum, 73), Wikheim - Olsen

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Milović, Nižić, Pejić - Jefferson, Caktaš (Susšić, 83) - Balić (Juranović, 70), Vlašić, Maloku - Ohandza (Maglica, 80)

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Stomsgodset - Hajduk 0:2 (Caktaš 55, Ohandza 77)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.