EUROPSKA LIGA

Hajduk na praznom Poljudu jedva pobijedio Turnovo

Četvrtak, 18. srpnja 2013. 22:24 Napisao/la  SC

Prva utakmica 2. pretkola: Hajduk - Turnovo 2:1. Kapetan Maloča u 79. minuti donio pobjedu Hajduku. 

Europska liga, prva utakmica 2. pretkola

HAJDUK – TURNOVO 2:1

 Stadion na Poljudu. Gledatelja: 0

Sudac: Richard Liesveld (Nizozemska)

Strijelci: 1:0 Bencun (8), 1:1 Blaževski (45), 2:1 Maloča (79)

Žuti kartoni: Blaževski, Mitrov (Turnovo)

HAJDUK: Kalinić, Maloča, Milić, Mikanović, Jozinović, Anđelković, Sušić, Pašalić (63 Maglica), Caktaš, Kouassi (88 Kiš), Bencun (36 Mujan)

TURNOVO: Dimovski, Petrov (88 Pandev), Mitrev, Tasev, Iliev, Mitrov (63 Mutapčijski), Stoilov (79 Najdenov), Mavrov, Vasilev, Blaževski, Baldovaliev

 

Na praznom Poljudu Hajduk je golovima Bencuna i Maloče sa 2:1 pobijedio momčad Turnova. Hajduk se dugo mučio sa gostima iz Makedonije koji su poklonjeni jedanaesterac Kouassija pretvorili u pogodak.

Hajduk je poveo već u 8. minuti. Pašalić se odlično ubacio po desnom krilu i sjajno ubacio na drugu vratnicu gdje je u skoku najviši Bencun koji pogađa mrežu vratara Dimovskog.

U 13. minuti uzvratilo je Turnovo preko Blaževskog koji je primio jednu dubinsku loptu i krenuo prema vrataru Hajduka Kalinića ali je na 20 metara pao kao pokošen, no Nizozemac Liesveld ništa nije sudio. Dvije minute kasnije vratar Hajduka Kalinić je pogriješio i bacio je loptu protivniku u noge, ali na njegovu sreću Vasiljev puca pokraj gola. Hajduk uzvraća u 20. minuti. Prvo je Kouassi snažno tukao po golu, ali njegov pokušaj je završio u bloku makedonske obrane. Minutu kasnije, Sušić je opalio s 10 metara, lopta odlazi metar pokraj desne vratnice.

U 36. minuti trener Hajduka prisiljen je na prvu izmjenu. Umjesto strijelca Bencuna u igru je ušao Mujan. Bencun je dobio jedan udarac u glavu nakon kojega je osjetio mučninu.

U posljednjoj minuti prvog dijela nakon kornera za Turnovo Kalinić je boksao loptu koja je išla na Kouassija koji nepotrebno igra rukom kada oko njega nije bilo ni jednog igrača Turnova. Poklonjen jedanaesterac za Turnovo iskoristio je Blaževski snažnim prizemnim udarcem.

Hajduk je u nastavku susreta Hajduk je imao jalovu terensku inicijativu. Bili su kombinirali ali njihove akcije nisu bile opasne za organiziranu obranu Turnova. Prvu veliku prigodu u nastavku imali su gosti. Baldovalijev je ostao sam u petercu, ali njegov pokušaj glavom obranio je vratar Hajduka Kalinić.

I u 72. minuti opasno su zaprijetili Makedonci. Ponajbolji u redovima gostiju Blaževski krenuo je jedan na jedan sa obrambenim igračem Hajduka a na 18 metara ga izbacio lažnjakom i opalio, no njegov udarac otišao je pored gola.

U 79. minuti Hajduk je opet u prednosti. Nakon ubačaja iz prekida, Mikanović je iskosa na nekih 10 metara opalio po golu, ali lopta se odbila do druge stative gdje je najspretniji Maloča koji zakucava loptu pod gredu.

Tri minute kasnije Hajduk je imao veliku prigodu da poveća svoju prednost ali Maglica nije bio najprecizniji, njegov udarac otišao je pored gola. Do kraja susreta rezultat se nije promijenio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.