EUROPSKA LIGA

Hajduk na Poljudu svladao Stromsgodset

Četvrtak, 30. srpnja 2015. 23:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Prvi susret 3. pretkola: Hajduk - Stromsgodset 2:0.

Europska liga - prvi susret 3. pretkola

Hajduk – Stromsgodset 2:0

Stadion Poljud. Gledatelja 30.000

Sudac: Kristo Tohver (Estonija) 6.5

Strijelci: 1:0 Balić (67), 2:0 Kiš (90+2)

Žuti kartoni: Hamoud, Madsen, Kastrati, Jradi (Stromsgodset)

HAJDUK: Kalinić -, Tudor 6, Milović 6, Nižić 6, Pejić 6, Jefferson 6.5, Caktaš 6.5, Balić 7.5 (73 Sušić -), Roguljić 5.5 (62 Maloku 6), Vlašić 7, Ohandza 6.5 (77 Kiš 7)

STROMSGODSET: Pettersen 6.5, Vilsvik 6, Madsen 6, Valsvik 6, Hamoud 5.5, Ronning 5.5 (82 Moen -), Abu 6.5, Fossum 6, Kastrati 6 (72 Jradi -), Olsen 6 (65 Sorum), Wilkheim 6

Gotovo 30.000 gledatelja došlo je podržati Hajduka u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige protiv norveškog Stromsgodseta u nadi da će bijeli ostvariti rezultat koji bi im omogućio da za sedam dana u uzvratu izbore plasman u play off i pokušaju se plasirati u jednu od skupina Europske lige.

Već nakon šest minuta gosti su zaprijetili. Lijevi bek Hamoud zaradio je žuti karton nakon što je na vrhu kaznenog prostora srušio Ohandzu koji je odlično reagirao na dodavanje Vlašića, a jedini način da Norvežani spase svoj gol bio je da Hamoud sruši Kamerunca. Slobodan udarac izveo je Caktaš, lopta je prošla tik uz stativu vratiju Pettersena. Potom su uzvratili gosti preko Kastratija u desetoj minuti. Njegov je udarac sa 18 metara pogodio lijevu stativu.

S druge strane pokušali su Ohandza i Balić, te Vlašić, no nisu bili precizni. Napadač domaćina Vlašić u 37. minuti pucao je sa nekih 13 metara, Pettersen se nije dao iznenaditi, da bi u završnici zaprijetio Fossum, no njegov udarac Kalinić je uspio zaustaviti, lopta mu se odbila od ruku, no srećom nitko od Norvežana nije to iskoristio kao u Puli prije četiri dana.

U nastavku susreta najprije je zaprijetio Hajduk preko Balića koji je pokušao sa 25 metara. Norvežani su priprijetili preko Olsena koji je glavom sa sedam metara pucao pored gola. Svoju premoć bijeli su okrunili u 67. minuti prekrasnim pogotkom Andrije Balića.

Jefferson je ubacio s desnog boka, obrana Norvežana odbila, a Balić je sjajno prihvatio i sa 25 metara odlično naciljao. Pettersen je samo pogledom ispratio. U završnici susreta Sorum je sa pet metara pucao, no nije bio precizan, na sreću hajdukovaca lopta je otišla tik uz stativu. Hajduk je do povećanja prednosti došao u 92. minuti.

Sjajnu dugu loptu Sušića primirio je Vlašić, i onda ubacio na peterac gdje je najspretniji bio Kiš koji je glavom zabio. Tako je Hajduk ipak na kraju ostvario vrijednu pobjedu pred uzvrat u Norvešku, i po onome što su gosti pokazali na Poljudu, Splićani se imaju puno pravo nadati prolasku u play off i borbu za ulazak u Europsku ligu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.