EUROPSKA LIGA

Lokomotiva pobijedila PAOK, Hajduk poražen u Kopru

Četvrtak, 16. srpnja 2015. 21:02 Napisao/la  SC

Prvi susreti 2. pretkola: Koper - Hajduk 3:2, Lokomotiva - PAOK 2:1

Europska liga - prvi susret drugog pretkola

KOPER - HAJDUK 3:2

Stadion Bonifika. Gledatelja 2.500

Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska)

Strijelci: 1:0 Halilović (7) 2:0 Rahmanović (17) 2:1 Milović (29) 3:1 Rahmanović (41) 3:2 Nižić (90)

Žuti kartoni: Rahmanović, Pučko, Sme (Koper), Roguljić, Balić (Hajduk)

KOPER: Simčić - Sme, Halilovič, Hadžič - Krivičić, Guberac, Črnigoj - Palčić, Galešić, Rahmanović (60 Pučko) - Ivančić (71 Štromajer)

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Nižić, Milović, Pejić - Jefferson, Caktaš - Roguljić (70 Maloku), Balić (46 Kiš), Vlašić - Maglica (74 Radchenko)

Teško će biti nogometašima Hajduka u uzvratnom susretu na Poljudu nadoknaditi gol minusa, s koliko su izašli s Bonifike. Koprani su na svom stadionu posebice u prvom poluvremenu demonstrirali nogomet kakav se igra u europskim kup-natjecanjima. Dva puta su domaćini zabili nakon kornera i jednom iz kontranapada pa je splitskoj momčadi uzaludno bilo što je imala premoć u posjedu lopte. Nije bilo udaraca, kvalitete da bi se pariralo spremnijem i boljem suparniku.

Koprani su već nakon sedamnaest minuta igre imali velikih 2:0. Oba puta momćad u žutim maicama poentirala je nakon ubačaja iz kornera. Za 1:0 zabio je Halilović u sedmoj minuti nakon ubačaja Guberca s lijeve strane. Halilović je nadskakao obranu Hajduka i lijepo poentirao za vodstvo koje je deset minuta kasnije bivalo udvostručeno. Asistent se promijenio, kao i strana s koje je korner izveden. S desne strane ubacio je nesuđeni Hajdukovac Galešić, zabio je Rahmanović s prve vratnice. Pokazat će se, bio je to prvi od njegova dva pogotka na susretu.

Hajduk je smanjio zaostatak na isti način na koji ga je i zadobio, golom nakon kornera. Roguljić je centrirao a Milović lijevom nogom poslao loptu iza leđa domaćeg vratara Simčića, bilo je to u 29. minuti. No već u 41. minuti dogodio se kontranapad iz kojeg je Kalinić treći puta kapitulirao. U akciji su sudjelovali Ivančić, Galešić, Črnigoj i strijelac Rahmanović. Obrana Hajduka bila je izigrana, nije bilo problema za dovstrukog strijelca na utakmici.

Na poluvremenu je igrače Hajduka pozvala Torcida, valjda da ih obodri prije nastavka susreta, no nije im previše to pomoglo, kao niti ulazak Kiša umjesto Andrije Balića. Domaći su u 49. minuti umalo zabili i četvrti pogodak, Ivančić je glavom pucao pored vratnice nakon novog skoro kobnog ubačaja Galešića iz kuta.

Hajduk je pokušavao, ali sve je ostalo samo na pokušajima da se dođe do drugog pogotka koji bi uoči uzvrata unio makar malo mira. Bijelima je to naizad pošlo za nogom, Zoran Nižić zabio je za konačnih 3:2. Kako drugačije nego iz kornera, nabacio je Tudor a gostujući stoper pogodio je glavom.

LOKOMOTIVA - PAOK 2:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1.000

Sudac: Yuriy Mozharovskij (Ukrajina)

Strijelci: 1:0 Kolar (30) 2:0 Andrijašević (45+1) 2:1 Mak (90+2)

Žuti kartoni: Andrijašević, Bartolec (Lokomotiva), Tzavellas (PAOK)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Bartolec, Mrčela, Prenga, Bručić - Andrijašević, Leko, Begonja - Šovšić (90+4 Capan) - Kolar (65 Doležal), Marić (73 Mišić)

PAOK: Olsen - Vitor, Costa, Tzandaris - Skondras (79 Rat), Kace, Tziolis (61 Maduro), Kitsiou - Pelikas, Mak, Salpingidis (68 Mystakidis)

Lokomotiva je odigrala još jednu veliku europsku utakmicu, u Kranjčevićevoj ulici sa 2:1 svladala je grčki PAOK. Gosti su imali više prigoda, ali na koncu mogu biti zadovoljniji ovim rezultatom, Do vrijednog pogotka stigli su u sudačkoj nadoknadi. Momčad Ante Čačića u svojim je rukama imala plasman u 3. pretkolu Europske lige, no pogodak Maka bitno je smanjio njihove izglede za plasmanom u daljnje natjecanje.

Grčka je momčad po prvi puta zaprijetila u 5. minuti. Robert Mak se sjurio desnom stranom, tukao prema golu, a lopta je u čudnom luku pala iza Zelenike. Srećom, domaći su braniči ubrzo raščistili situaciju pred svojim vratarom. PAOK je nastavio dominirati, do nove prigode momci Igora Tudora stigli su u 15. minuti. Pelkas je ubacio s lijeve strane, a Salpingidis zamalo zakasnio na drugoj vratnici...

Grci su do vodstva mogli i dvije minute kasnije. Kace je dugom loptom tražio Maka ispred kojega je na vrijeme reagirao Zelenika. Lokomotiva se prvi puta javila u 19. minuti. Bartolec je pokušao u srcu kaznenog prostora tražiti Kolara, ispred kojega su se sudarili gostujući vratar Olsen i branič Skondras. Lopta se odbila do Leke koji je sa 30-ak metara pokušao pogoditi prazna vrata no nije uspio.

Veliki zicer PAOK je imao u 22. minuti. Robert Mak je nakon dodavanja Pelkasa izašao sam na Zeleniku , ali je vratar Lokomotive lijepom reakcijom zaustavio njegov pokušaj. I tako još spasio svoja vrata. No, onda se osokolila i Lokomotiva. Domaći su nogometaši poveli u 30. minuti. Luka Begonja obavio je veći dio posla, lijepo na desnoj strani proigrao Kolara koji prizemnim udarcem vara Olsena za 1:0.

Novu veliku prigodu igrači PAOK-a imali su 36. minuti. Pelkas je opet napravio pomutnju u domaćim redovima, odlično proigrao Kitsioua koji je izašao sam na Zeleniku . Ipak, otišao je suvišno desno, pa lijepu situaciju završio udarcem pored gola. No, što je tek promašio Marić u 40. minuti! Kolar i Andrijašević l ijepo su kombinirali po lijevoj strani, lopta je na desno stigla do Marića koji je bio sam ispred Olsena. Ipak, napadač Lokomotive odlučio se na dva lažnjaka kojima je zakomplicirao situaciju pred gostujućim vratima.

Herdi Prenga grubo je pogriješio u 55. minuti, pripremio gostima dvije izgledne situacije. Prvo je udarac Salpingidisa zaustavio Zelenika, dok je pokušaj Pelkasa s gol-linije izbio Bručić. Opasno je bilo i na drugoj strani. Bručić je u 63. minuti probio lijevi bok, povratnom loptom pronašao Kolara čiji udarac brani Olsen.

Robert Mak svakako je jedan od tragičara današnjeg susreta. Napadač PAOK-a novi je zicer imao u 71. minuti. Slovak je predriblao Prengu, no onda nije uspio opasnije zaprijetiti Zeleniki. Napadi PAOK-a su se nastavili, gosti su novi zicer imali tri minute kasnije. Skondras je probio bok, povratno odigrao za Kacea koji je promašio cijela vrata. No, u sljedećem napadu Lokomotiva je mogla stići i do trećeg pogotka. Lijepo su kombinirali Šovšić i Bručić, na koncu je tukao Begonja, a vratar Olsen upisao novu obranu.

I onda u sudačkoj nadoknadi PAOK je stigao do ključnog pogotka. Maduro je asisitrao, Mak pobjegao domaćim braničima, zaobišao Zeleniku, te mirno pogodio prazna vrata za konačnih 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.