Europska liga: Fiorentina traži novi skalp, Villarreal pokušava zaustaviti branitelje naslova

Četvrtak, 12. ožujka 2015. 12:43 Napisao/la  SC

Osmina finala, prvi susreti: Zenit - Torino (18), Dnipro, Ajax, Club Brugge - Besiktas, Wolfsburg - Inter (19), Fiorentina - Roma, Villarreal - Sevilla, Napoli - Dinamo Moskva, Everton - Dinamo Kijev (21.05)

Večeras su na rasporedu prve utakmice osmine finala Europske lige. Nakon što su se u najelitnijem nogometnom natjecanju u protekla dva dana doznali prvi četvrtfinalisti ponovno je došao red na Europsku ligu. Pet talijanskih predstavnika, po dva španjolska, ruska i ukrajinska te jedan Njemačke, Turske, Nizozemske, Belgije i Engleske ostali su u borbi za trofej kojeg brani momčad Seville. Upravo će protivnik Rijeke u grupnoj fazi sukobiti sa sunarodnjacima iz Villarreala. Uz ogled Rome i Fiorentine bit će to nacionalni derbi, u kojeg obje momčadi ulaze na valu pobjeda u posljednjem kolu Primere. Villarreal je kod kuće s 4:1 pobjedio Celtu, Sevilla je u velikoj drami svladala Deportivo u La Coruni s 4:3. Večerašnji protivnici ove su se sezone jednom susreli, bilo je to koncem listopada kad je Sevilla na svom stadionu slavila s 2:1.

U Firenci će domaća momčad europskom pobjedom pokušati isprati gorak okus iz usta nakon što je u posljednjem kolu Serie A Lazio iskoristio psihološko, ali i fizičko pražnjenje poslje pobjede protiv Juventusa u Torinu u prvoj utakmici polufinala Kupa. Večeras dolazi druga momčad iz glavnog grada, a i njih su u veljači ljubičasti izbacili iz Kupa i to nakon slavlja na Olimpicu od 2:0. U prvenstvu su se susreli dva puta ove sezone, Roma je u kolovozu kod kuće slavila 2:0, dok je ogled na večerašnjem poprištu, stadionu Artemio Franchi završio 1:1.

Od 21.05 još se sastaju Napoli i moskovski Dinamo te Everton i kijevski Dinamo. Plavci iz Liverpoola jedini su engleski predstavnik u šesnaest momčadi, neće im biti lako obraniti čast Premiershipa u srazu s neugodnim Ukrajincima koji su od pobjede nad Guingampom u uzvratu šesnaestine finala naredali još tri domaća slavlja.

U ranijem terminu od 19 sati u Bruggeu se sastaju domaći Club Brugge i Besiktas bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bičića. I jedni i drugi su u jeku borbe za naslove prvaka u svojim ligama. Belgijanci imaju aktivnu seriju od dvije pobjede u prvenstvu, Bilićeva je momčad nakon dva poraza i jednog domaćeg remija u prošlom kolu uspjela pobjediti Sivasspor na gostovanju i ostati na diobi prvog mjesta s Galatasarayem. Zanimljivo će sasvim sigurno biti i u Wolfsburgu gdje će domaća momčad zaigrati s Interom. U početnim postavama moglo bi se naći nekoliko hrvatskih igrača. Dnipro će dočekati Ajax, dok će od 18 sati svoj susret započeti Zenit i Torino.

Europska liga - osmina finala, prvi susreti: Zenit - Torino (18), Dnipro, Ajax, Club Brugge - Besiktas, Wolfsburg - Inter (19), Fiorentina - Roma, Villarreal - Sevilla, Napoli - Dinamo Moskva, Everton - Dinamo Kijev (21.05)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.