Europa liga: Englezi protiv ostatka Europe, Chelsea, Tottenham i Newcastle brane čast otoka

Četvrtak, 04. travnja 2013. 14:18 Napisao/la  SC

Parovi četvrtfinala (21.05):  Benfica - Newcastle,  Chelsea - Rubin, Fenerbahce - Lazio, Tottenham - Basel. -  Ova utakmica ispisat će povijest kluba, a mi smo navikli na to da nismo favoriti, najavljuje trener Rubina Kurban Berdijev

Nakon što su ostali bez predstavnika u Ligi prvaka, engleski klubovi čast otočnog nogometa brane u drugom natjecanju po jačini - Europskoj ligi.

Prošlosezonski osvajač Lige prvaka Chelsea na svom će terenu dočekati ruski Rubin, Tottenham će na White Hart Laneu ugostiti švicarski Basel, Newcastle ide u goste Benfici, dok posljednji četvrtfinalni par čine Fenerbahče i Lazio.

Chelsea protiv Rubina igra čak osmu utakmicu u samo 22 dana, ali menadžer Rafael Benitez smatra kako to nije problem za penzionere.

- Koncentrirani samo samo na sljedeću utakmicu, moram izabrati momčad, na igračima je da budu spremni. Za sada nam ide zaista dobro, najavljuje španjolski stručnjak.

Momčad iz Londona će biti oslabljena neigranjem Ashleyja Colea i Garryja Cahilla, a u Rubinu se nadaju kako bi mogli do iznenađenja.

- S velikim optimizmom dolazimo u London. Rubin ne igra svaki dana ovako velike utakmice. Ova utakmica ispisat će povijest kluba, a mi smo navikli na to da nismo favoriti, objašnjava trener Rubina Kurban Berdijev.

Četvrtfinale (21.05):
Benfica – Newcastle
Chelsea – Rubin
Fenerbahce – Lazio
Tottenham – Basel

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.