Zoran Mamić: Ove smo godine pokazali da rastemo, bili smo kompetitivniji nego prije

Srijeda, 25. studenog 2015. 00:20 Napisao/la  SC

Bili su puno bolji nego u Zagrebu, motivirani i kombinatorni, a imaju pojedince kakve imaju i nije nam bilo lako, rekao je Mamić o Arsenalu

Zoran Mamić nije zvučao pokunjeno nakon praza (0:3) na Emiratesu kojim se Dinamo oprostio od još jedne europske sezone.

- Čestitke Arsenalu na zasluženoj pobjedi. Bili su puno bolji nego u Zagrebu, motivirani i kombinatorni, a imaju pojedince kakve imaju i nije nam bilo lako. Dobro smo otvorili utakmicu, ali kada je Arsenal "upalio brzinu više" primili smo golove. Dobili smo golove tako da smo prvi dobili iz kontre, a drugi nakon individualne pogreške, ali tako je to na ovom nivou. U nastavku je bilo podjednako, ali Arsenal je kontrolirao utakmicu i možemo im samo čestitati. Gotovo sam siguran da Arsenal ima veće šanse za prolaz, jer su bolja momčad od Olympiakosa i mislim da će proći dalje. Ove smo godine, osim u Münchenu, pokazali da rastemo i da smo u utakmicama bili kompetitivniji nego prije. Naravno, treba biti realan i reći da je razlika u kvaliteti, financijama i moći golema, ali mi ćemo se truditi, željeti i boriti, rekao je Mamić, koji ne krije emotivnu vezu sa Emiratesom:

- Igrao sam ovdje s Dinamom prvu međunarodnu utakmicu i ovaj stadion mi je među top 3 u Europi. Publika, atmosfera, travnjak... Privilegija je biti na ovom stadionu u ovakvom natjecanju, zaključio je Mamić.

- Znao sam da će naša brzina predstavljati problem nogometašima Dinama. Bilo je važno samo da prvi ne primio gol. Znao sam da ćemo ga zabiti, mi u Sanchezu i Giroudu imamo klasne napadače. Sada nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica s Olmypiakosom u Pireju. Ali, barem se imamo čemu nadati. Mesut Özil je bio fantastičan u prvome dijelu, nikada u karijeri nije tako često odlazio u gostujući kazneni prostor kao u posljednjih pet-šest utakmica. Europska liga nije naš cilj, sve ćemo napraviti kako bismo ostali u Ligi prvaka. Znamo da će nam u Pireju biti teško, ali mi vjerujemo u našu kvalitetu, rekao je Arsene Wenger.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.