Tlapnje jednog egoista, prilike za povijesna dostignuća događaju se samo danas

Srijeda, 15. ožujka 2023. 08:31 Napisao/la  Igor Vranić

Haaland više nikada u životu neće imati priliku sa 22 godine i 236 dana postati igrač s najviše pogodaka u Ligi prvaka

Tlapnje jednog egoista, prilike za povijesna dostignuća događaju se samo danas

Da Pep Guardiola nema mentalitet pobjednika, nikada ne bi postao ponajbolji trener na svijetu!

Naprotiv, Guardiola je intezivno počeo živjeti za najviše sportske ciljeve otkada je postao trener najbolje momčadi u povijesti Barcelone predvođene Messijem, Iniestom i Xavijem.

Erling Haaland postigao je pet pogodaka protiv RB Leipziga, Guardiola je u 63. minuti utakmice izvadio iz igre čudesnoga napadača i uskratio mu priliku da postane prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao više od pet pogodaka.

Haaland se izjednačio s Leo Messijem, samo su njih dvojica u nokaut fazi postignuli po pet pogodaka:

- Znam da je Leo zabio pet golova, sjećam se toga savršeno! Ali nevjerojatno je da je Erling to uspio u 60 minuta, s Leom nije bilo tako. Erling je vrlo mlad i ovo mora biti dodatni razlog da obori Leov rekord, kazao je Guardiola u obrani svog poteza.

Teza da je Erling vrlo mlad i da će opet imati ovakvu priliku obična je tlapnja, u vrhunskom sportu prilike za povijesna dostignuća događaju se samo danas i nikada više!

Guardioli unatoč Erling Haaland je nakon utakmice protiv Leipziga postao najmlađi igrač, koji je postigao 30 golova u Ligi prvaka!

Sa samo 22 godine i 236 dana dosegnuo je granicu od 30 pogodaka, 116 dana mlađi od prethodnog rekordera Kyliana Mbappea.

Haaland više nikada u životu neće imati priliku sa 22 godine i 236 dana postati igrač s najviše pogodaka u Ligi prvaka zbog odluke Pepa Guardiole!

Zašto je Guardiola odlučio utjecati na karijeru jednog briljantnog igrača i na povijest Lige prvaka?

Haalanda sigurno nije zamijenio zato što mu je trebao pola sata svježiji napadač za utakmicu FA Cupa protiv drugoligaša Burnleya u subotu!

Evo razloga:

- U Barceloni sam bio najviši igrač na terenu, ali kada su Iniesta i Xavi imali loptu, vidjeli su samo Messija. Ne krivim ih zbog toga, jer Messi nikad nije razočarao s loptom u nogama, uvijek je dao gol ili asistirao. Kod njega mi se sviđalo to što kada bi Iniesta i Xavi vidjeli Messija, Messi je vidio Zlatana. Kada bi Zlatan zabijao golove na Messijeve asistencije, Pep Guardiola bi pozvao četvrtog sudiju da podigne tablu kako bi zamijenio Zlatana, koji je postizao golove. Jednom sam mu viknuo: Nemaš mu*a!. Još gore od toga, dodao sam: Možeš ići dovraga! Očekivao sam da mi Guardiola žestoko odgovori, da kaže nešto, ali on je ostao nijema kukavica. Nije bilo sukoba, pobrinuo se da se ne sastajemo prečesto. On je filozof koji voli igrače koji slušaju, a ne odgovaraju, kazao je svojedobno Zlatan Ibrahimović, koji je brzo otišao iz Barcelone zbog svađe s Guardiolom.

Skriven iza umivenih izjava i dječačkog make-upa, Guardiola je bio i ostao obični egoist.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.