Tom Henning Ovrebo progovorio o najvećoj krađi u povijesti Lige prvaka

Petak, 06. svibnja 2022. 16:04 Napisao/la  SC
Ovrebo izazvao gnijev Ballacka i suigrača
Ovrebo izazvao gnijev Ballacka i suigrača

Tom Henning Ovrebo postao je personifikacija korupcije u vrhu UEFA-e, norveški sudac ostao je upamćen kao akter najveće sofisticirane krađe u povijesti Lige prvaka.

Prije 13 godina na Stamford Bridgeu sudio je uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone, utakmica na Camp Nou završila je bez pogodaka.

Barcelona se plasirala u finale nakon što je odigrala 1:1, Iniesta je izjednačio u 90. minuti.

Essien je doveo Chelsea u vodstvo već u 9. minuti, Guus Hidding sjajno je pripremio momčad, triplirao je Messija, domaćini su potpuno kontrolirali utakmicu i izgledali opasno u kontrama.

Da je tada postojao VAR, Chelsea bi igrao finale.

Ovako Ovrebo nije dosudio kazneni udarac u trima situacijama od kojih je jedna bila notorni primjer prekršaja za kazneni udarac.

- Mislim da navijači Chelseaja nisu korektni kada kažu da sam trebao dosuditi četiri ili pet penala, svi znaju da je prema pravilima morao biti dosuđen minimalno jedan penal. Da sam imao VAR, siguran sam da bi neke odluke bile drugačije, ne mogu ići okolo i misliti da sam dao najbolje od sebe u toj utakmici, kaže danas Ovrebo.

Ovrebo je prestao suditi 2013. godine, zaposlen je kao psiholog u lokalnoj školi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.