Thomas Tuchel za manje od šest mjeseci obilježio sezonu u europskom nogometu

Nedjelja, 30. svibnja 2021. 10:21 Napisao/la  SC

Osebujni njemački stručnjak proslavio je titulu prvaka u Portu s obitelji, fotografija slavlja na terenu zajedno sa suprugom Sissi i kćerkama Emmom i Kim obišla je svijet

Thomas Tuchel za manje od šest mjeseci obilježio sezonu u europskom nogometu

Thomas Tuchel za manje od šest mjeseci obilježio je prošlu sezonu u europskom nogometu.

Chelsea je u finalu (1:0) Lige prvaka pobijedio Manchester City pred 16.500 gledatelja na stadionu Dragao u Portu, Tuchel je postao europski prvak sezonu nakon što je izgubio finale na klupi PSG-a.

Iako je dvaput postao francuski prvak i prvi put u klupskoj povijesti doveo PSG u finale Lige prvaka, Tuchel je u prosincu prošle godine dobio otkaz u Parizu nakon pobjede (4:0) protiv Strasbourga.

Povod je bila njegova sljedeća izjava:

- U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: Jesam li trener ili sportski političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSG utječe puno stvari koje nisu u interesu momčadi. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu. Tužan sam i jer se moji uspjesi ne cijene, navodno je izjavio Tuchel.

Iako je kasnije Tuchel demantirao izjavu, čelnici PSG-a jedva su čekali povod za smjenu.

Razlog smjene bilo je negativno ozračje zbog (pre)velikih očekivanja bez pokrića, na kraju prošle sezone PSG ne samo da nije igrao finale Lige prvaka nego nije više ni francuski prvak.

Tuchel je u siječnju preuzeo posrnulu momčad Chelsea i ostvario seriju rezultata koji ulaze u klupsku povijest, čak triput uzastopno pobijedio je Manchester City u različitim natjecanjima.

Thomas Tuchel slovi kao nogometni fanatik, pedantni stručnjak kojega zovu učitelj!

Nikada nije krio da je zadivljen radom Pepa Guardiole s kojim dijeli osnovne poglede na nogomet.

Očigledna razlika je u promišljanju načina igre u tzv. turnirskom i ligaškom nogometa.

Tuchel je pragmatičniji od Guardiole, koji je nakon dva uzastopna poraza uoči finala Lige prvaka pokušao promijeniti način igre.

Guardila je doživio treći poraz, Tuchel je ostao dosljedan!

Osebujni njemački stručnjak proslavio je titulu prvaka u Portu s obitelji, fotografija slavlja na terenu zajedno sa suprugom Sissi i kćerkama Emmom i Kim obišla je svijet.

Obitelj Tuchel doslovno živi nogomet.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.