SMJENA NA KRAJU SEZONE

Što Pep Guardiola može donijeti Bayernu?

Srijeda, 24. travnja 2013. 14:40 Napisao  I. V.

Predsjednik Carlos Sainz smijenio je Jupa Heynckesa 1998. godine nakon što je Real Madrid osvojio Kup prvaka nakon 32 godine

Jupp Heynckes odlazi iz Bayerna na kraju sezone, bavarska institucija službeno je predstavila njegova nasljednika na pola sezone. Pep Guardiola preuzima Bayern na kraju sezone, bivši trener Barcelone ima dovoljno vremena da nauči njemački jezik i da se pripremi za novi profesionalni izazov nakon što se godinu dana odmorio od stresnog posla.

 

Guardiola je ušao u povijest svjetskog nogometa kao trener Barcelone, koji je do savršenstva doveo stil igre zvučno nazvan tika-taka. U Guardiolinu mandatu tika-taka bio je funkciji rezultata, Barcelona je od mogućih 16 osvojila 13 trofeja. Na kraju 2009. godine Barcelona je osvojila svih šest trofeja u sezoni!

 

 

 

 

Jupp Heynckes postao je u 52. godini europski prvak na klupi Real Madrida davne 1998. godine. U finalu odigranom u Amsterdamu, Real Madrid je pogotkom Predaga Mijatovića pobijedio Juventus i osvojio prvi Kup prvaka nakon 32 godine stanke. Prvo pitanje na presici nakon finalne utakmice postavio je španjolski novinar:

 

- Hoće li vas predsjednik smijeniti bez obzira što se osvojili Kup prvaka?  

 

 

Heynckes je diplomatski pokušao izbjeći izravni odgovor, novinar je inzistirao kao da je Real Madrid upravo ispao iz Primere.

 

- Molim vas da prekinete s takvim pitanjima! Pa mi smo postali europski prvaci, prekinula je mučnu situaciju glavna zvijezda presice Predrag Mijatović.

 

Na isteku tjedna u kojoj se slavila titula europskog prvaka Carlos Sainz smijenio je  Juppa Heynckesa u naponu trenerske snage. Predsjednik Real Madrida održao je obećanje dato usred sezone, kada je izjavio da  Heynckes više neće biti trener Real Madrida taman da osvoji Kup prvaka.

 

 

Bayern ove sezone igra atomski nogomet! Nije to suptilna tika-taka nego brutalna prezentacija modernog nogometa kojemu teže svi treneri na svijetu. Kombinacija fantastične fizičke moći i iznimne tehničko-taktičke obučenosti ponizila je Barcelonu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Istina,  nije to više Barcelona iz vremena Pepa Guardiole, utakmicu je prehodao najbolji igrač na svijetu Leo Messi, ali onakva dominacija jedne momčadi u polufinalu Lige prvaka nije viđena od najboljih dana Barcelone.

 

Bayern još uvijek nije osvojio Ligu prvaka da bi moglo govoriti o sezoni za pamćenje, ali je ove sezone sigurno postavio nove nogometne standarde. Unatoč tome 15 godina kasnije povijest se vrlo lako može ponoviti, danas 67-godišnji Jupp Heynckes na klupi Bayerna neće ostati ni ako osvoji Ligu prvaka

 

 A svi se pitaju što to Guardiola može napraviti da još više unaprijedi igru Bayerna?

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.