LIGA PRVAKA Spektakl na Santiago Bernabeu u prvoj utakmici četvrtfinala, prema općem sudu na svijetu ne postoje bolje momčadi od Real Madrida i Manchester Cityja

Utorak, 09. travnja 2024. 09:34 Napisao/la  SC

Prošle sezone Manchester City eliminirao Real Madrid u polufinalu i osvojio Ligu prvaka, Marca objavila zanimljivu prognozu

Spektakl na Santiago Bernabeu u prvoj utakmici četvrtfinala, prema općem sudu na svijetu ne postoje bolje momčadi od Real Madrida i Manchester Cityja

U utorak počinje četvrtfinale Lige prvaka, prve utakmice igraju Real Madrid - Manchester City i Arsenal - Bayern, u srijedu igraju PSG - Barcelona i Atletico - Borussia (D).

U središtu pozornosti nogometne javnosti je utakmica na Santiago Bernabeu, prema svim prognozama u Madridu igraju dva najveća favorita za osvajanje Lige prvaka.

Večeras se igra prva od dviju utakmica između momčadi koje igraju na najvišoj razini, prema općem sudu na svijetu ne postoje bolje momčadi od Real Madrida i Manchester Cityja.

Dodatnu draž daje Pep Guardiola, za menadžea aktualnog europskog prvaka svako gostovanje na Santiago Bernabeu na određeni je način sudbinsko još iz razdoblja kada je vodio Barcelonu.

Povijest međusobnih utakmica u Ligi prvaka u Guardiolinu mandatu najavljuje neizvjesno sučeljavanje: prije dvije godine Real Madrid eliminirao je Manchester City u velikom preokretu, prošle sezone City je eliminirao Real Madrid u polufinalu (1:1, 4:0) i osvojio Ligu prvaka.

- Prošle godine smo imali jako veliku emotivnu motivaciju zbog mogućnosti da budemo u još jednom finalu. U utorak će biti drugačije. Carlo će tražiti alternative, kao i ja. Nedostaju nam igrači u obrani, morat ćemo pronaći neko rješenje, u prvim utakmicama uvijek se više spekulira, ali igranje na Bernabéuu uvijek je teško. Jednom smo ih dobili, drugi put smo izgubili. To je naša klasika posljednjih godina. Imamo različite igrače, zbog mnogo razloga očekujem da ćemo igrati nekoliko različitih utakmica u istoj utakmici. Svjestan sam mnogih njihovih kvaliteta, moramo nametnuti svoj način igre, kaže Guardiola.

Prošle sezone Guardiola je napokon osvojio Ligu prvaka što se očekivalo od njegova prvog dana u Cityju:

- Kao klubu to je bilo olakšanje. Radili smo puno dobrih stvari godinama, ali nismo osvojili Ligu prvaka, što je bilo jako komplicirano. Sada smo prestali slušati: Da, ali Liga prvaka...

Hrvatski sraz na Santiago Bernabeu je upitan: Luka Modrić nalazi se među pričuvama, Joško Gvardiol nije potpuno spreman zbog lakše ozljede.

Marca je objavila zanimljivu prognozu koja se temelji na dvama parametrima: koeficijentima kladionica i OPTA poretku koji se utvrđuje na temelju tradicije i trenutačne forme.

Prema toj prognozi Manchester City je puno veći favorit od Real Madrida:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.