Španjolski predstavnici u Ligi prvaka nalaze se pred ispadanjem u osmini finala Lige prvaka

Četvrtak, 21. veljače 2013. 09:46 Napisao/la  SC

Dva španjolska velikana, R. Madrid i Barcelona, odavno nisu bili u situaciji da moraju strepiti za plasmane u četvrtfinale

Španjolski predstavnici u Ligi prvaka nakon prvih utakmica osmine finala nalaze se pred velikim iskušenjima. Sva četiri predstavnika blizu su ispadanja, tri su poražena (Valencia – PSG 1:2, Porto – Malaga 1:0, Milan – Barcelona 2:0), jedan je igrao neodlučeno (R. Madrid – Manchester Utd. 1:1).

Objektivno, najmanje šanse ima Valencia, koja na Parku prinčeva lovi zaostatak iz prve utakmice. Prema onome što su pokazali u utakmici na Mestalli, nogometaši PSG toliko su kvalitetniji da plasman u četvrtfinale ne bio smio predstavljati problem.

Ostala tri španjolska kluba čekaju neizvjesne utakmice u uzvratima. Malaga treba anulirati minimalni zaostatak iz prve utakmice, ali je Porto momčad koja voli igrati na gostujućim terenima. Dva španjolska velikana, R. Madrid i Barcelona, odavno nisu bili u situaciji da moraju strepiti za plasmane u četvrtfinale. I to opravdano!

Uoči prve utakmice R. Madrida i Manchester Utd. šanse za prolazak bile su 50:50, nakon 1:1 na Santiagu Bernabeu nešto veće šanse na Old Traffordu ima Manchester Utd. Barcelona je bila izraziti favorit protiv Milana, ali poslije 0:2 u prvoj utakmici i poglavito nakon onoga što je pokazala momčad Milana, Barcelona se nalazi pred teškom zadaćom.

Milan će na Camp Nou igrati praktično isto kao na Meazzi, što znači da su šanse Barcelone za prolazak nešto veće od broja šansi koje je stvorila u prvoj utakmici. A u prvoj utakmici igrači Barcelone nisu stvorili ni jednu šansu.

Španjolska liga je najbolja na svijetu, španjolski predstavnici u Ligi prvaka nalaze se pred ispadanjem u osmini finala Lige prvaka! Tu nešto ne štima!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.