Rumunjski sudac na rumunjskom izgovorio riječ koju je Demba Ba shvatio kao uvredu

Srijeda, 09. prosinca 2020. 09:25 Napisao/la  SC

Utakmica PSG - Basaksehir nastavlja se danas od 18:55, četvrtog suca Coltescua  zamijenit će sudac iz VAR sobe

Coltescua   i Demba Ba
Coltescua i Demba Ba

Utakmica PSG-a i Basaksehira prekinuta je zbog toga što je četvrti sudac u komunikaciji s kolegom sudem pomoćnog trenera gostiju, Kamerunca Pierrea Weboa, oslovio crncem.

Rumunjski sudac Sebastian Coltescu našao se u središtu nezapamćenog skandala, prvi put u povijesti jedna je utakmica Lige prvaka prekinuta zbog rasizma.

Prekid je inicirao napadač turske momčadi Demba Ba, koji je sjedio na klupi kada je verbalno napao Coltescua zbog upotrebe neprimjerene riječi, na njegovu inicijativu momčad je otišla s travnjaka.

- Negru na rumunjskom znači crno, ja nisam rasist, rekao je Coltescu za francusku televiziju.

Dojam francuskih medija je da je reakcija tamnoputih članova momčadi Basaksehira bila ishitrena, rumunjska riječ "negru" označava crnu boju i nije uvredljiva, Coltescu je kolegama htio olakšati raspoznavanje osobe na klupi gostiju koja je trebala dobiti žuti karton.

- Onaj crnac ne može se tako ponašati, glasi doslovni prijevod Coltescuove sugestije kolegi sucu.

Na snimci se može raspoznati da je Coltescu pokušao objasniti Dembi Ba što je zapravo rekao, iznervirani nogometaš Basaksehira nije ga niti slušao dok mu je održao lekciju o rasizmu.

Utakmica će biti nastavljena danas od 18:55, a Coltescua će zamijeniti sudac iz VAR sobe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.