Liga prvaka: Real Madrid osvojio 14. titulu, Thibaut Courtois najbolji igrač finala

Subota, 28. svibnja 2022. 23:37 Napisao/la  SC

Luka Modrić peti put postao europski prvak, Carlo Ancelotti osvojio četvrtu Ligu prvaka kao trener

Liga prvaka: Real Madrid osvojio 14. titulu, Thibaut Courtois najbolji igrač finala

 Real Madrid postao je europski prvak!

Najtrofejniji klub Lige prvaka svih vremena osvojio je 14. titulu, Carlo Ancelotti osvojio je 4. titulu kao trener, a nevjerojatni Luka Modrić čak 5. titulu prvaka.

Najbolji igrač finala bio je vratar Real Madrida, Courtois je obranio nekoliko teških udaraca, posebice se istaknuo čudesnom obranom Maneova (21) udarca u prvom i sjajnom reakcijom nakon Salahova (82) udarca u drugom dijelu.

U 59. minuti Valverde je na ulasku u kazneni prostor zdesna snažno udario po lopti, Vinicius je iza Alexander-Arnolda na daljnoj vratnici dočekao loptu i iz blizine postao strijelac.

U prvom dijelu Liverpool je dominirao, stvorio je nekoliko (polu)prilika i dvije prilike, nije bilo preciznosti u završnici.

Real Madrid u prvom dijelu nije usputio izravni udarac u okvir vratiju, Benzemin pogodak poništen je zbog zaleđa.

U drugom je dijelu Real Madrid igrao okomitije i konkretnije, nakon što je postignuo pogodak iskusno se povukao u svoju zadnju trećinu, prepustio je Liverpoolu posjed lopte, izdržao sve nalete, u kontrama je dvaput bio izrazito opasan.

LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson, Henderson (77 Keita), Fabinho, Thiago (77 Firminio), Salah, Mané, Luis Díaz (65 Jota)

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Modrić (90 Cebalos), Casemiro, Kroos, Valverde (85 Camavinga), Benzema, Vinicius (90+3 Rodrygo)

Finale Lige prvaka: Liverpool - Real Madrid 0:1 (Vinicius 59)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.