FINALE U LISABONU

Real Madrid deseti put osvojio Ligu prvaka

Subota, 24. svibnja 2014. 23:27 Napisao/la  SC

Finale: Real Madrid – Atletico 4:1.  Atletico posustao u produžecima

Nogometaši Real Madrida novi su prvaci Europe! U gradskom derbiju odigranom u Lisabonu, Real Madrid pobijedio je Atletico u finalu Lige prvaka rezultatom 4:1. Rezultat izgleda daleko uvjerljivije od predstave novog prvaka, tri pogotka Real Madrid je postigao u zadnjih desetak minuta drugoga produžetka. U regularnom dijelu utakmica je nesretno za Atletico završila 1:1, Real Madrid uspio je izjednačiti u 93. minuti pogotkom Sergija Ramosa.

U prvih pola sata najzanimljiviji trenutak dogodio se u 9. minuti, kada je Diego Costa morao izaći zbog nezaliječene ozljede mišića. Umjesto njega ušao je Adrian što nije poremetilo raspored igrača Atletica. Prepoznatljiva plitka zona na svakom dijelu terena, agresivni ulasci u duele učinili su od zvijezda Real Madrida nemoćne stajačice. Benzema, Ronaldo i Bale praktično da nisu primili loptu u otvorenoj poziciji sve do 32. minute i velike pogreške Tiaga.

Veznjak Atletica neočekivano je pogriješio u paralelnom dodavanju, Bale je presjekao na tridestak metara i krenuo prema kaznenom prostoru. Kada je stigao na 11 metara loptu je neprecizno uputio pokraj vratiju. Kazna za propušteno brzo je stigla!

U 36. minuti na okomito i bezopasno ubačenu loptu skočili su Godin i Kherdira, branič Atletica bio je viši u skoku, glavom je loptu mahinalno lagano skrenuo prema vratima. Casillas je katastrofalno pogriješio, nepotrebno je istrčao na 6 metara i nije se prvodobno uspio vratiti! Lopta je lagano prešla preko gol-crte, dok je Casillas uzalud letio zrakom – 0:1

U drugom dijelu momčad Real Madrida rasla je kroz očekivani pritisak iz minute u minutu. Međutim, momčad Atletica postala je poznata upravo po tome što dobro podnosi pritisak. Stvorio je Real Madrid nekoliko poluprilika u gužvama pred Courtoisom, najbolje su propustili Ronaldo (62) i Bale (73, 78), koji je posebno loše reagirao u 78. minuti, kada je pobjegao Godinu i iz zatvorene pozicije pokušao pogoditi mrežu umjesto da odigra slobodnom Benzemi.

U zadnjih desetak minuta Atletico nije izlazio iz kaznenog prostora što je Real Madrid uspio na kraju kazniti. U 93. minuti Modrić je ubacio iz kuta, Sergio Ramos s 11 metara loptu glavom skrenuo u mrežu uz desnu vratnicu – 1:1. Real Madrid šokirao je igrače i navijače Atletica, kojega su dvije minute dijelile od slavlja!

U produžecima počela je agonija Atletica, momčad kojega se više nije imala snage vratiti u utakmicu. Izdržali su igrači Atletica do 110. minute, kada je najbolji igrač utakmice Di Maria prošao lijevom stranom, uputio udarac koji je Courtois odbio točno na glavu Balea, koji je bio neumoljiv 1:2.

Atletico se predao, Marcelo (118) i Ronaldo (120) udarcem s bijele točke dotukli su gradskog rivala, nanijevši mu prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone. Prvi i zadnji!

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Coentrao (57 Marcelo), Modrić, Khedira (57 Isco), Di Maria, Bale, Benzema (79 Morata), Ronaldo

ATLETICO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis (83 Alderweireld), Raul Garcia (66 Sosa), Gabi, Tiago, Koke, Villa, Diego Costa (9 Adrian)

Finale Lige prvaka: Real Madrid – Atletico 4:1 (Sergio Ramos 90+3, Bale 110, Marcelo 118, Ronaldo 120-11m/Godin 32)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.