Real Madrid - Manchester Utd.: Jose Mourinho nema izbora ako želi svojevoljno otići iz Madrida

Utorak, 12. veljače 2013. 20:42 Napisao/la  SC

U slučaju da Real Madrid ispadne od Manchester Uniteda, Mourinhova misija u Madridu završila bi već u veljači budući da bi se ostatak sezone pretvorio u agoniju

Klasik osmine finala Lige prvaka koji se u srijedu u 20.45 igra na madridskom Santiago Bernabeu puno je više od običnog dvoboja Real Madrida i Manchester Uniteda. Ova utakmica mogla bi biti od presudne važnosti za Josea Mourinha, koji će u dva dvoboja pokušati eliminirati svog trenerskog uzora, Sir Alexa Fergusona.

Real Madrid odavno je izgubio realne šanse da obrani titulu nacionalnog prvaka, ove sezone igra vrlo promjenjivo, više slabo nego dobro. Problemi na terenu dolaze iz svlačionice koja očigledno nije jedinstvena kao prošle sezone, što upućuje da Mourinho gubi kontrolu nad igračima. Sve češće se spominje da će Mourinho na ljeto napustiti Madrid što može ovisiti o njegovoj volji jedino ako osvoji Ligu prvaka. U slučaju ispadanja od Manchester Uniteda, njegova je misija u Madridu završila već u veljači budući da bi se ostatak sezone pretvorio u agoniju.

Mourinho se spominje kao Fergusonov nasljednik na klupi "crvenih vragova", no i u toj ideji ima oponenata, a jedan od najglasnijih je legendarni bivši vratar Uniteda Peter Schmeichel (49) koji je otvoreno poručio Mourinhu da se ne nada kako će jednom u budućnosti preuzeti menadžersku klupu Manchester Uniteda.

Danac koji je boje Crvenih vragova branio između 1991. i 1999. godine inzistira da čovjek kojeg prati kontroverza, kao što je to slučaj kod Mourinha, ne može biti nasljednik vremešnoga Škota Sir Alexa Fergusona (71).

- On neće biti Fergusonov nasljednik. Mislim da u klubu ne bi bili sretni sa svime što Mourinho nosi sa sobom, komentirao je Schmeichel uoči međusobnog sraza Manchester Uniteda i Real Madrida u osmini finala Lige prvaka.

Mi ćemo zajedno otići u mirovinu, ja u 70., a Ferguson u 90. godini, duhovito je Mourihno komentirao mogućnost da naslijedi Fergusona.

 

U utakmicu godine iz Realove perspektive u sjajnoj formi ulazi Cristiano Ronaldo koji će protiv bivšeg kluba imati dodatni motiv. S druge strane Luke Modrića u ponedjeljak nije bilo čak niti na klupi kraljevskog kluba, dok je u utorak njegovo ime osvanulo na popisu 22 igrača na koje Mourinho računa u ovom susretu. Ipak, očekuje se da će Modrić započeti utakmicu s klupe, dok će se u kadar vratiti Özil i Khedira koje je Mourinho štedio u ligaškom susretu protiv Seville prošlog vikenda. Recimo i da Mourinho prvi puta nakon listopada 2012. godine ima sve igrače na raspolaganju osim vratara Ikera Casillasa za kojeg je, zbog loma ruke, sezona vjerojatno gotova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.