Real Madrid i Manchester City odigrali neodlučeno na Santiago Bernabeu

Utorak, 09. svibnja 2023. 22:57 Napisao/la  SC

Kakva se utakmica igrala ukazuje nesvakidašnji podatak, Haaland je tijekom cijele utakmice imao samo jednu (polu)priliku za udarac prema vratima koji je Alaba blokirao

Real Madrid i Manchester City odigrali neodlučeno na Santiago Bernabeu

Real Madrid i Manchester City odigrali su neodlučeno prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Manchester City dominirao je u posjedu lopte u prvom dijelu, ali s više od 70 posto posjeda nije ozbiljno zaprijetio s obzirom kako je Real Madrid stajao u središnjem bloku.

U jeku najveće dominacije gostiju Modrić i Camavinga u zadnjoj trećini izmijenili su loptu tako da je Camavinga otrčao okomito do zone udarca na drugoj strani igrališta, pravodobno je gurnuo loptu Viniciusu, koji je snažnim udarcem s 23 metra svladao Edersona - 1:0.

Nakon pogotka Real Madrid uspostavio je balans u posjedu lopte, ali je i dalje držao nezamjetnog Haalanda izoliranog u vrhu napada Manchester Cityja.

Početkom drugoga dijela odnosi su se promijenili, Real Madrid promijenio je način izlaska iz zadnje trećine i počeo dominirati kroz posjed lopte, neobično je bilo gledati momčad Manchester Cityja u pasivnoj ulozi.

Zanimljivo, Manchester City izjednačio je u razdoblju izrazite dominacije Real Madrida, što je dokaz da najmanje izlaganje opasnosti na tako visokom nivou može biti kobno.

Rodri je presjekao Camavingino dodavanje iz zadnje linije, u nastavku akcije Gundogan je pripremio otvorenu poziciju De Bruyneu, Belgijanac je s 22 metra silovito poslao loptu u desni Courtoisov kut - 1:1.

Nakon primljenog pogotka iskusna momčad Real Madrida vratila se načinu igre s početka utakmice, City je opet dobio priliku trošiti vrijeme u pas-igri bez završnice.

Pep Guardiola nije obavio ni jednu zamjenu, vjerojatno je i to razlog zbog kojega je ritam igre u završnici osjetno pao kao da su obje momčadi postale svjesne da će odluka o finalistu ionako pasti na Etihadu.

Ederson se ipak istaknuo dvjema obranama (Benzema, Tchoumeni).

Kakva se utakmica igrala ukazuje nesvakidašnji podatak, Haaland je tijekom cijele utakmice imao samo jednu (polu)priliku za udarac prema vratima koji je Alaba blokirao.

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga; Valverde, Kroos (84 Tchoumeni), Modrić (87 Nacho), Rodrygo (81 Asensio), Vinicius, Benzema

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Stones, Rodri, De Bruyne, Gündogan, B. Silva, Grealish, Haaland

Prva utakmica polufinala Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City 1:1 (Vinicius 36/De Bruyne 67)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.