Real Madrid - Atletico: Gradski derbi za prestižnu titulu najbolje europske momčadi

Subota, 24. svibnja 2014. 11:04 Napisao/la  SC

Finale Lige prvaka, subota (20.45): Real Madrid - Atletico. Rasterećeni Atletico ponovo ima priliku dokazati da igra najbolji nogomet u gradu, što to znači da ima realne šanse osvojiti Ligu prvaka

Diego Costa u petak je obavio incijalne testove, ozlijeđeni mišić izdržao je napore i prema svemu sudeći napadač Atletica igrat će u večerašnjem (20.45) finalu Lige prvaka u Lisabonu. Real Madrid – Atletico, gradski derbi za prestižnu titulu najbolje europske momčadi. Real Madrid zadnjih tjedana živi pod imperativom osvajanje 10. titule europskog prvaka. Navijači Atletica još se nisu oporavili od proslave titule prvaka, a večeras se spremaju proslaviti prvi klupski trofej europskog pobjednika. Atletico je igrao jedno finale, 1974. godine izgubio je u ponovljenom finalu nakon 1:1 s 0:4 od Bayerna.

U današnjoj momčad Atletica samo je David Villa osvajao titulu europskog prvaka, kao igrač Barcelone 2010. godine. U momčadi Real Madrida europski prvaci bili su Ronaldo (Man. United), Xabi Alonso (Liverpool), trener Carlo Ancelotti dvaput je bio europski prvak na klupi Milana. Ancelotti je bio europski prvak i kao igrač Milana. Diego Simeone je kao igrač Intera osvojio Kup UEFA 1998. godine, kao trener igra prvo finale Lige prvaka.

Pritisak je na momčadi Real Madrida, kao i uvijek. Nakon 12 godina priliku za ostvarenje Decime ne smiju propustiti, barem što se tiče navijača. Predsjednik Florentino Perez kaže da naslov nije pitanje sportskog uspjeha nego prestiža od kojeg klub najviše financijski profitira. Izostane li Decima, sezone će biti neuspješna, a to znači da Ancelotti nije odradio svoj posao u skladu s klupskim ambicijama.

Simeone nema takvih problema, Atletico je već ostvario fantastičan uspjeh ove sezone. Rasterećena momčad ponovo je u prilici pokazati da igra najbolji nogomet u gradu, a to znači da ima realne šanse osvojiti Ligu prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.