Davor Šuker: Kada igrači Real Madrida čuju himnu Lige prvaka, odmah su usredotočeni

Utorak, 06. ožujka 2018. 12:43 Napisao/la  SC

Kada je Real Madrid psihološki spreman, može pobijediti svakoga. Vjerujem da će Real Madrid igrati u finalu u Kijevu, kaže bivši igrač Real Madrida

Davor Šuker: Kada igrači Real Madrida čuju himnu Lige prvaka, odmah su usredotočeni

 

Davor Šuker najavio je za Marcu večarašnju (20.45) uzvratnu utakmicu osmine finala između Real Madrida i PSG-a (3:1).

Šuker je igrao u generaciji Real Madrida, koja je 1998. godine u Amsterdamu osvojila titulu europskog prvaka nakon 32 godine pod vodstvom Juppa Heynckesa, današnjeg trenera Bayerna.

Strijelac jedinog pogotka bio je Predrag Mijatović, Real je pobijedio Juventus predvođen Zinedinom Zidaneom, kasnije igračem, a danas trenerom Real Madrida. Otada se nogomet dosta promijenio:

- Da, u potpunosti! Ne možete usporediti današnju i ondašnju momčad Real Madrida, nogomet se ciklički mijenja svakih desetak godina. Dovoljno je danas samo pogledati loptu ili teren, nema više utakmica koje se igraju u blatu ili pod vodom. Danas je sasvim drugačije, jedino je slično da današnji Real Madrid ima talenat kao nekadašnji, siguran sam da ćemo u utorak vidjeti još jači i bolji Real Madrid nego u prvoj utakmici. I danas se trči desetak kilometara po utakmici, ali danas su fizički zahtjevi puno veći. Danas su igrači u prosjeku više slični prema kvaliteti nego nekada, možda je i to jedan od problema zašto Real Madrid igra slabije u prvenstvu. UEFA brine o zdravlju igrača, raspravlja se o četvrtom zamjeni, ali na kraju može biti oštećen nogomet. Real Madrid može pobijediti bilo koga, ali u prvenstvu se pojavio drugi problem, kaže Šuker.

Zašto Real Madrid igra bolje u Ligi prvaka?

- To morate pitati trenera, ne želim davati savjete, jer imam puno povjerenje u ono što Zidane radi i želim da mu Fiorentino Perez ponudi novi ugovor. Liga prvaka razlikuje se od ostalih natjecanja prema himni, atmosferi. Igrači su isti kao u prvenstvu, ali kada čuju himnu Lige prvaka, odmah su usredotočeni, zato utorkom i srijedom igraju bolje.      A kada je Real Madrid psihološki spreman, može pobijediti svakoga. Vjerujem da će Real Madrid igrati u finalu u Kijevu. Real Madrid u Parizu mora postići barem jedan gol, ali mora igrati kao da je prva utakmica završila 0:0. PSG ima sjajne igrače koji su opasni, ali igrači Real Madrida imaju sposobnost dizati se kroz utakmice Lige prvaka. Razlika između Real Madrida i ostalih je u mentalitetu. Ako budu igrali kao što znaju, razlika će odmah biti jasna.

Neymar neće igrati?

- Tako je to u nogometu, Real Madrid ima brojne ozlijeđene igrače, pa nitko ništa ne govori. Neymar je odličan igra, jedan od najboljih na svijetu, ali ima igrača koji će ga zamijeniti. Čini mi se da će igrati Di Maria, koji će sigurno dati sve od sebe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.