Pogledajte kako je pomoćni sudac poništio pogodak Bayerna u sudačkoj nadoknadi

Četvrtak, 09. svibnja 2024. 08:53 Napisao/la  SC

Priznao je sudac grešku i ispričao se, ali šta mi možemo uraditi s njegovom isprikom, kaže sportski direktor Bayerna Max Eberl

Pogledajte kako je pomoćni sudac poništio pogodak Bayerna u sudačkoj nadoknadi

Sudac Szymon Marciniak u sudačkoj nadoknadi utakmice Real Madrida i Bayerna (2:1) dosudio je zaleđe kojim je poništio pogodak (De Light) zbog čega su Bavarci ogorčeni.

Bayern bi pogotkom osigurao produžetke, snimak sporne situacije pokazao je da zaleđa izvjesno nije bilo.

Loptu je glavom odigrao Mendy, a ne Muller što nema veze ako je igrač Bayerna utjecao na igru ako je bio u zaleđu, a čini se da nije.

- Sudio je zaleđe što znači da VAR nije mogao intervenirati, jer se situacija dogodila prije gola. Sudac je rekao da je to bila njegova greška. Ne možemo nasjesti na ta s.....! Svi smo vidjeli njemačko finale, svi osim poljskih sudaca. Priznao je grešku i ispričao se, ali šta mi možemo uraditi s njegovom isprikom, naglasio je Eberl.

- Mislim da je ovo što se dogodilo protiv svih pravila modernog nogometa. Pomoćnik je taj koji je prvi pogriješio, jer je odmah podignuo zastavicu u situaciji u kojoj nije mogao biti siguran da je to ispravno. Morate imati muda, hrabrost da podignete zastavicu u takvoj situaciji, a nakon svega je i glavni sudac zaustavio igru. Čisto sumnjam da bi ovo dosudio da je obrnuta situacija bila u pitanju, kazao je Thomas Tuchel.

- Prihvaćamo isprike, ali nije vrijeme za ovakve stvari, ovo je polufinale Lige prvaka. Suci moraju biti na najvišoj razini, oni moraju biti koncentrirani. Nije dovoljno ispričati se, rekao je Matthijs De Light.

Pomoćni sudac se navodno ispričao De Lightu, čovjek je katastrofalno pogriješio.

Da nije podignuo zastavicu, spornu situaciju pregledao bi VAR.

Treba isto tako naglasiti da Militao nije ni pokušao blokirati De Lightov udarac nakon što je sudac dosudio zaleđe.

- Bayern se žali na suđenje? Dobro, onda ćemo se mi žaliti na poništeni gol. Nije bilo prekršaja Nacha nego se Kimmich bacio, kratko je Carlo Ancelotti prokomentirao sporni trenutak.

Szymon Marciniak sudio je finale SP-a 2022 između Argentine i Francuske, na Santiago Bernabeu sudio je bez pogreške sve do sudačke nadoknade, kada je prihvatio odluku pomoćnog suca koji je pogriješio.

Spornu situaciju pogledajte  OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.