Liga prvaka: Momčad Basaksehira napustila travnjak zbog rasističkog ispada

Utorak, 08. prosinca 2020. 21:54 Napisao/la  SC

Sudac je nekadašnjeg kamerunskog napadača Pierra Weba oslovio na neprimjeren način na što je poludio senegalski internacionalac Demba Ba i povukao momčad Basaksehira s terena

Liga prvaka: Momčad Basaksehira napustila travnjak zbog rasističkog ispada

Utakmica 6. kola H skupine Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Basaksehira prekinuta je  13. minuti.

Prekid je uslijedio nakon što je momčad iz Istanbula odlučila napustiti teren.

Sve je započelo nakon što je rumunjski sudac Ovidiu Hategan pokazao žuti karton Rafaelu u 12. minuti, a netko s gostujuće klupe zbog toga poćeo prigovarati.

Nakon toga uskomešala se klupa gostujuće momčadi, glavni sudac pojurio je dati crveni karton Kameruncu Pierru Webu, pomoćnom treneru u Basaksehiru, nakon čega se silno naljutio senegalski internacionalac Demba Ba.

Ba je čuo kako se četvrti sudac o Webu izjasnio na krivi način, odnosno riječima „ovaj crnac“ (this black guy).

Na teren se spustio i nadzornik UEFA-e, ali Ba i suigrači su ostali neumoljivi i napustili travnjak, a za njima su otišli i nogometaši PSG-a.

Na Twitteru se oglasio i turski predsjednik  Recep Tayyip Erdogan, koji je osudio ponašanje suca:

Snažno osuđujem rasistički ispad prema Pierreu Webu, članu stožera Bašakšehira. Vjerujem da će Uefa poduzeti potrebne mjere. Bezuvjetno smo protiv rasizma u sportu i svim drugim sferama života, napisao je Erdogan u objavi.

 

Sudac isključuje Pierrea Weba, što je trenutak prije nego li se Demba Ba pobunio

webo

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.