RAT NA ULICAMA ATENE Grčka metropola postala poprište organiziranog sukoba navijača

Utorak, 03. studenog 2015. 11:04 Napisao/la  SC

Sukobili su se navijači Olympiakosa i Delije protiv BBB-a i navijača Panathinaikosa

U noći uoči utakmice Dinama i Olympiakosa u Ateni nastavili su se navijački sukobi koji su počeli već u ranim jutarnjim satima. Nakon marša više stotina navijača centrom Atene došlo je i do prvih većih sukoba. Sukobili su se navijači Olympiakosa i Delije protiv BBB-a i navijača Panathinaikosa.

Policija je zbog navijača na nogama još od ponedjeljka, provode racije po hotelima i izvlače navijače, na ulicama gore taksiji i marširaju horde navijača s palicama. Atena neće spavati u noći s utorka na srijedu, očekivani i unaprijed dogovoreni sukobi u svakom trenutku mogu se oteti kontroli grčke policije.

Nogometaši Dinama u srijedu gostuju kod Olympiakosa u sklopu 4. kola Lige prvaka, a grčka javnost strahuje od mogućih sukoba navijačkih skupina. Prema najnovijim informacijama, grčka policija uhitila je četrdeset i jednog pripadnika Delija, navijačke skupine Crvene zvezde, inače blisko povezane s Grcima.

Grčki mediji javljaju kako je stotinjak pripadnika BBB-a doputovalo u Atenu, a da navijačkoj skupini Olympiakosa Gate 7 uskoro stiže potpora od nekoliko stotina Delija, točnije njih 300. Međutim, ono što posebno zabrinjava grčku policiju jest dojava da bi Boysi trebali imati podršku navijača Panathinaikosa, koji su privremeno udomili goste iz Zagreba.

Kako javljaju Grci, policija pretražuje hotele, lokale, odnosno sva mjesta na kojima bi mogli uloviti hrvatske navijače, ali zasad bez uspjeha. Neki grčki mediji pišu kako su se tijekom noći u Ateni dogodila četiri incidenta koja bi mogla biti povezana s napadima huligana, ali još ništa nije službeno potvrđeno.

Uprava Olympiakosa strahuje od potencijalnih nereda i na samim tribinama. Naime, obzirom da su Boysi dobili podršku navijača PAO-a, vrlo je vjerojatno da će preko istih kupiti i ulaznice za ulazak na stadion, što znači da bi moglo biti nereda i tijekom same utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.