Gvardiol protiv Guardiole, najbolji mladi stoper na svijetu najavio utakmicu Lige prvaka

Ponedjeljak, 13. ožujka 2023. 13:12 Napisao/la  SC

Bitno mi je da budem što uspješniji ove sezone, a nakon završetka sezone mogu razmišljati što i kako dalje, kaže Gvardiol

Jošsko Gvardiol ovako je postigao pogodak Manchester Cityju
Jošsko Gvardiol ovako je postigao pogodak Manchester Cityju

Manchester City i RB Leipzig u utorak (21) igraju uzvratnu osmine finala Lige prvaka, a u središtu pozornosti je Joško Gvardiol, strijelac u prvoj utakmici (1:1)

Mladi stoper RB Leipziga igra protiv momčadi Pepa Guardiole, koji hrvatskog reprezentativca želi dovesti na ljeto:

- Prošle sezone smo ispali u skupini, ove sezone uspjeli smo se plasirati se u nokaut-fazu i sada nas čeka težak revanš u Manchesteru, ali to je nogomet. Sve je moguće. Meni su važni Bundesliga, Liga prvaka, njemački kup... Bitno mi je da budem što uspješniji ove sezone, a nakon završetka sezone mogu razmišljati što i kako dalje, kazao je Gvardiol za UEFA-inu stranicu.

Gvardiol bi na ljeto mogao postati najskuplji stoper svih vremena, krajem lipnja u njegovu se ugovoru treba akitvirati klauzula o fiksnoj odšteti od 110 mil. eura, što Manchester City može platiti.

Guardiola u Gvardiolu vidi modernog stopera najviše klase:

- Nejviše volim igrati libera, volim imati loptu u nogama, ali isto tako volim biti više uključen u igru ako mi utakmica i suparnik to dopuste. Volim tražiti druga rješenja, slati visoke lopte prema naprijed i probijati protivničke linije, a volim islati dijagonale iza protivničke obrane, rekao je Gvardiol koji se afimirao kao stožerni igrač treće reprezentacije na svijetu:

- Drago mi je što dijelim svlačionicu s velikim igračima od kojih mogu učiti. Kada se održavaju velika natjecanja, mi stvarno dišemo kao jedan i borimo se jedni za druge. Atmosfera u ekipi je bila fantastična i čak i ako smo pogriješili, jednostavno smo zaboravili to i nastavili dalje, poručio je Gvardiol.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.