Liga prvaka: Mourinho miran nakon dortmundskog poraza, Mancini preuzeo krivicu na sebe

Četvrtak, 25. listopada 2012. 14:10 Napisao/la  SC

Izgleda da sam krivo pripremio momčad za ovaj meč. Bit će jako teško probiti se dalje, objašnjava trener Manchester Cityja Roberto Mancini

Druga večer 3. kola ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka donijela je poraze prvaka najjačih europskih liga. Španjolski prvak Real poklenuo je u paklu Signal Iduna Parka u Dortmundu, dok je engleski prvak Manchester City porazom u Amsterdamu opasno kompromitirao svoje izglede za plasman u osminu finala. U redovima Kraljeva 1:2 poraz od Borussije nije shvaćen tragično.

- Izgubili smo, ali ništa nije dramatično. U teškoj smo skupini, koja je izuzetno zahtjevna. Drugi smo i sve ide prema planu. Imamo šest osvojenih bodova i slijede nam dvije domaće utakmice u kojima ćemo tražiti potvrdu ulaska među 16 najboljih, objasnio je nakon poraza trener Reala Jose Mourinho.

Osim poraza portugalskog trenera može zabrinuti i ozljeda njemačkog reprezentativca Samija Khedire, koji je u Dortmundu obnovio ozljedu zadnje lože i čeka ga nova stanka. Od ozljede Khedire mogao bi najviše profitirati hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je Khediru zamjenio i u Dortmundu.

Puno je ozbiljnija situacija u redovima Manchester Cityja, koji bi drugu sezonu zaredom mogao zapeti u skupini Lige prvaka. Nakon 270 minuta engleski prvak ima samo jedan bod na kontu. Na ljestvici vodi Borussija iz Dortmunda sa sedam bodova. Real Madrid ima šest, Ajax tri, a Manchester City samo jedan, što mu daje male šanse za uzlet na neku od prve dvije pozicije.

- Bit će jako teško probiti se dalje. Slijede nam još dvije domaće utakmice, ali pogled na ljestvicu u ovom trenutku nije razlog za optimizam. Čeka nas maraton i nastavak borbe, ali ponavljam da će biti teško, objašnjava talijanski trener Roberto Mancini.

Najveći problem Građana ove sezone je igra u obrani. Naime, City je u posljednjih 16 utakmica samo jednom teren napustio bez da je primio gol.

- Izgleda da sam krivo pripremio momčad za ovaj meč. Svaki put prije neke utakmice predviđate kojim će tijekom ona ići. I sada smo se pripremili za jednu opciju, ali je utakmica krenula u drugom smjeru. To je moja pogreška. Šteta, ali moramo priznati da je Ajax igra bolji nogomet i to je sukus svega, zaključuje Mancini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.