MILAN - BARCELONA Massimiliano Allegri: Ako se pravila nisu promijenila, počinjemo od rezultata 0:0!

Srijeda, 20. veljače 2013. 12:52 Napisao/la  SC

Jasno je da moramo potražiti načine da ograničimo njihovu učinkovitost,  moramo biti mirni. Milan će definitivno odigrati dobru utakmicu, ljuti me to što nas već smatraju žrtvenim jarcem, kaže Allegri

U javnosti je stvoreno opće mišljenje kako će Barcelona bez puno problema preskočiti Milan i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, ali takvo mišljenje ne dijeli trener Rossonera Massimiliano Allegri, koji vjeruje da će njegova momčad odigrati dobru utakmicu, a ni pomoćni trener Barcelone Jordi Roura ne želi o svojoj momčadi govoriti kao o favoritu.

- U posljednje dvije godine smo odigrali nekoliko dobrih utakmica protiv Barcelone. Oni su najbolja momčad na svijetu i moramo uložiti veliki trud kako bismo prošli dalje. Moramo ograničiti njihovo držanje lopte u nogama, jer u napadu imaju sjajne igrače. Međutim, mogli bi imati problema u obrani i mi moramo igrati s vjerom da možemo proći dalje. Lionel Messi je igrač koji može stvoriti razliku, kao i Andres Iniesta, jedan od najboljih kreatora na svijetu. Jasno je da moramo potražiti načine da ograničimo njihovu učinkovitost. Moramo biti mirni. Milan će definitivno odigrati dobru utakmicu. Ljuti me to što nas  već smatraju žrtvenim jarcem. Osim ako se pravila prije večerašnje utakmice nisu promijenila, počinjemo od rezultata 0:0, a moja momčad mora biti uvjerena da mogu proći dalje, inače se nema smisla ni pojaviti na terenu, izjavio je Allegri.

Trener domaće momčadi bi svakako volio da u ovim dvobojima može računati na Maria Balotellija, koji je zabio četiri gola u tri utakmice od dolaska iz Manchester Citya, no morat će se osloniti na mladog Stephana El Shaarawya i njegovu dobru golgetersku formu ove sezone, ali sve pod uvjetom da bude spreman za igru s obzirom na natečeno koljeno posljednjih dana.

Giampaolo Pazzini, prema Allegrijevim riječima jedan od kreatora Milanovog oživljenja, riješio se ozljede butnog mišića i spreman je za igru. Pod znakom pitanja je i nastup veznjaka Mathieua Flaminija i Antonia Nocerina, dok je Allegri mogao potvrditi sa sigurnošću kako će u zadnjoj liniji zaigrati Ignazio Abate, Cristian Zapata, Philippe Mexes i Kevin Constant.

Jordi Roura nema puno problema sa sastavljanjem momčadi u odsustvu bolesnog Tita Vilanove. Ne može računati na Adriana, koji je ionako pričuva Jordiju Albi, kao i na Davida Villu, koji također ove sezone nije u prvom planu. Španjolski reprezentativac je proteklog tjedna dva puta morao posjećivati bolnicu zbog problema s bubrezima i još uvijek nije spreman za igru. Xavi je zdrav i spreman za igru nakon što ga je ozljeda zadnje lože nakratko odvojila od terena.

- Ove sezone Milan igra drugačije nego prethodnih godina. Zadovoljstvo je doći i igrati ovdje, na sjajnom stadionu u fantastičnoj atmosferi. Milan je i dalje jedna od najprestižnijih momčadi u Europi i jasno je da imamo razloga za brigu. Nema smisla pričati o favoritima. Ne slažem se s onima koji kažu da će Barcelona definitivno pobijediti. Milan je jedna od najuspješnijih momčadi u Europi, a na San Siru je uvijek teško igrati. Atmosfera u Ligi prvaka je fantastična i veselimo se ovoj utakmici. Još nisam odredio početnu postavu. Primili smo nekoliko golova u posljednjim utakmicama, ali smo ih puno i postigli. Međutim, radili smo na ispravljanju svojih pogrešaka, rekao je Jordi Roura.

U posljednjih sedam međusobnih ogleda s Barcelonom Milan ne zna za pobjedu, a prošle sezone na San Siru odigrali su susret bez pogodaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.