MILAN - BARCELONA 2:0

Utakmica života Massimiliana Allegrija

Četvrtak, 21. veljače 2013. 12:25 Napisao/la  SC

Svi treneri znaju da se Barcelona može pobijediti samo jednim taktičkim pristupom, ali je svega nekolicina njih uspjela u tome

Milan slavi veliku pobjedu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, pobjeda (2:0) nad Barcelonom odjeknula je nogometnim svijetom! Barcelona nije izgubila utakmicu Lige prvaka s dva pogotka razlike od travnja 2010. godine, kada je na istom stadionu poražena 1:3 od Intera koji je vodio Jose Mourinho.

- Odigrali smo jako dobro u obrani, nismo im dali da se približe kaznenom prostoru. Znali smo da će Barcelona održati prosjek posjeda lopte od oko 65 posto, ali smo svejedno stvorili pet, šest situacija iz kojih smo mogli postići pogodak da nismo griješili u zadnjem pasu. Limitirali smo Lea Messija i osujetili njihova proigravanja iza leđa vezne linije. Nismo gubili koncentraciju kada je Barcelona držala loptu, moji su igrači, klub i naš predsjednik zaslužili ovu pobjedu, kaže trener Milana Massimiliano Allegri.

Galliani pobjedu posvetio Berlusconiju
- Navijači trebaju znati kome se trebaju zahvaliti, ovu pobjedu posvećujemo predsjedniku Silviju Berlusconiju na 27. godišnjicu njegova dolaska u klub. Berlusconi je ovaj klub doveo na vrh svijeta, navijači to ne bi smjeli zaboraviti ni kada izgubimo od Sampdorije, ni kada pobijedimo Barcelonu, rekao je dopredsjednik Adriano Galliani.

Allegri je protiv Barcelone vodio utakmicu života. Svi treneri na svijetu znaju da se Barcelona može pobijediti samo jednim taktičkim pristupom, ali je svega nekolicina njih uspjela taktiku sprovesti u djelo. Allegri je igrače Milana psihotjelesno spremio do krajnje granice, ni Mourinhov Inter nije u obrani izgledao tako nadmoćno kao Milan.

- Sada moramo razmišljati o derbiju protiv Intera, što je također veliki ispit naših mogućnosti, a ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti. Znamo da ovaj rezultat nije dovoljan da bismo se plasirali u četvrtfinale, kao što znamo da nećemo igrati protiv drugačije Barcelone na Camp Nou. Njihov je pristup uvijek isti, da bismo uspjeli u ovakvim utakmicama svi se igrači moraju žrtvovati, rekao je Allegri.

Jordi Roura, pomoćnik Tita Vilanove koji se liječi u SAD, prvi put je s klupe kao glavni i odgovorni svjedočio nemoći najbolje momčadi na svijetu.

- Ovo očito nije bila naša najbolja utakmica. Unatoč tome što smo imali problema, mislim da rezultat nije realan. Milan je iskoristio nekoliko mogućnosti, postigao dva pogotka i zakomplicirao našu situaciju. Znali smo da je teško igrati na ovom stadionu, branili su se sa svih deset igrača vrlo disciplinirano, pokušavali smo pronaći dubinski pas. Neće biti lako u uzvratu, ali vjerujem u naše igrače, naš stadion. Bit će to druga priča, kazao je Roura.

Barcelona je zasluženo izgubila utakmicu na neprepoznatljiv način između ostalog i zato jer nije imala trenera koji je u pripremi utakmice znao što hoće. Milan je imao često osporavanog Allegrija, koji nakon utakmice protiv Barcelone zaslužuje priznanje najvećih kritičara

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.