LIGA PRVAKA Chelsea strahuje od remija u Donjecku, Messi lovi rekord Müllera

Srijeda, 05. prosinca 2012. 17:17 Napisao/la  SC

Nema nikakvog govora o dogovorenom remiju i točka! Mi se u toj utakmici borimo za prvo mjesto u skupini, što donosi ipak lakši ždrijeb u osmini finala, poručio je trener Šahtara Mircea Lucescu

Večerašnjim ogledima 6. kola skupina E, F, G i H završava prvi dio nogometne Lige prvaka. Uoči posljednih 90 minuta ostala su samo tri mjesta slobodna u osmini finala.

Najzanimljivije će biti u Donjecku u kojem se odlučuje o drugom putniku iz skupine E. Šahtar je već izborio plasman u drugi krug, a Juventusu treba bod. Šahtaru bi bod bio dovoljan da završi na prvom mjestu i u osmini finala ima lakšeg suparnika. Chelsea za prolaz treba domaću pobjedu protiv otpisanog Nordsjaellanda i poraz Juventusa. Iako Englezi strahuju od "džentlmenskog dogovora", iz tabora Ukrajinaca i Talijana tvrde kako o tome nema ni govora.

- Nema nikakvog govora o dogovorenom remiju i točka! Mi se u toj utakmici borimo za prvo mjesto u skupini, što donosi ipak lakši ždrijeb u osmini finala, ali i za svoj klub. A, kada se igra za klub onda nikada ne igramo na remi, poručio je trener Šahtara Mircea Lucescu.

U skupina F nema neizvjesnosti. U drugi će krug Bayern i Valencia, samo je pitanje s kojih pozicija. U skupini G Barcelona je s 12 bodova sigurna na prvom mjestu, ostaje samo pitanje samo drugog putnika. Celtic će tražiti domaću pobjedu nad Spartakom i nadati se da Benfica ne može do senzacije na Camp Nou. Za to bi se trebao pobrinuti Messi, koji lovi rekord Gerda Müllera po broju golova u jednoj godini.

U skupini H Manchester United ima istu poziciju kao Barcelona. Sigurno je prvi, a iza njega su Cluj i Galatasaray s po sedam bodova. Turci imaju bolji međusobni omjer i gostuju kod lakšeg suparnika, Brage koja je ispala. Cluj će teško ostati minimalno neporažen na Old Traffordu.


Raspored, 20.45,

Skupina E: Chelsea - Nordsjaelland, Shakhtar - Juventus

Skupina F: Bayern Munich - BATE Borisov, Lille -Valencia

Skupina G: Barcelona - Benfica, Celtic - Spartak

Skupina H: Braga - Galatasaray, Manchester U. - CFR Cluj

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.