Marko Pjaca: Ne kažem da je Dinamo loš nego da smo mi ozbiljno shvatili utakmicu

Srijeda, 28. rujna 2016. 07:49 Napisao/la  SC

Juventus je jedan od boljih klubova na svijetu. Mi smo dali maksimum, poslušali smo trenera, a u analizi ćemo vidjeti koliko smo te ideje proveli u djelo, kaže Gordon Schildenfeld


Juventus se prošetao maksimirskim travnjakom, Dinamo je poražen (0:4) u dvoboju 2. kola Lige prvaka, Marko Pjaca i Mario Mandžukić imali su prilike opet osjetiti domaću atmosferu:

- Bilo je lijepo, pun Maksimir, lijepa atmosfera. Uvijek se lijepo vratiti ovdje. Mi smo upisali veliku pobjedu, sada se nadamo da ćemo nastaviti ovako. Realno, mi smo kvalitetnija momčad od Dinama. Ne kažem da su modri loša momčad, ali mi smo ozbiljno shvatili ovu utakmicu, pa došli po pobjedu, rekao je Pjaca koji je u igru ušao nakon pet minuta čekanja zahvaljujući Dybali koji je namjerno izbacio loptu u out:

- Jesam, zahvalio sam Dybali jer je izbacio loptu, pa da uđem u igru. Smijao sam se pored aut-linije, zadnji put sam u Serie A također dugo čekao za ulazak na teren. Sve mi se promijenilo u životu. Baš sve. Stigao sam u novi grad, u Italiji je drugačiji i život i nogomet. Još se privikavam na sve to, vjerujem da ću se što prije, rekao je Pjaca.

Mario Šitum razmijenio je dres s Dybalom, a na  desnom boku odigrao je sasvim solidnu utakmicu.

- Juventus je jedna od četiri najjače momčadi Europe, teško je igrati protiv njih. Mi smo se postavili defanzivno, primili smo neke pacerske golove koje se protiv takvih ekipa ne smiju primati. Imali smo prigodu za 1:1, bilo bi ljepše da smo postigli taj gol. Mi se sada okrećemo HNL-u, domaća nam je liga ipak na prvom mjestu. Ne smijemo dati Rijeci da nam pobjegne, tu je i taj Osijek. Sada se okrećemo Hajduku. Desni bek? Da, to je atipično za mene, ali ja sam vojnik kluba i za Dinamo ću igrati što god treba, rekao je Marko Šitum.

- Očekivali smo pobjedu, ali znamo da u Ligi prvaka nikada nije lako igrati. Bili smo dobri, kontrolirali smo utakmicu i zasluženo smo pobijedili. Ne znam što bismo više mogli dati. Pa imamo u prvenstvu 15 od 18 bodova, u Ligi prvaka četiri boda. Dobro, ima tu još stvari koje možemo popraviti, ali tek je počela sezona, puno je novih igrača koji se trebaju uklopiti. Imamo jaku ekipu, ali možemo biti još bolji. Dinamo je igrao kod kuće, mi smo očekivali tešku utakmicu ali su nam oni jednostavno dali više prostora kojeg smo mi dobro iskoristili. Nismo im dali šanse i kvalitetnija ekipa je na kraju pobijedila, kaže Miralem Pjanić koji je zamijenjen na poluvremenu utakmice.

- Dobio sam udarac ispod lista, nadam se da ću biti spreman za utakmicu s Empolijem, zaključuje Pjanić.

- Pripremali smo se tri, četiri dana. Znali smo da nam stiže jedna od najjačih momčadi Europe. Dali smo sve od sebe, Juventus nas je probio. Nažalost, rezultat je realan. Dobro smo počeli s dvostrukim blokom, ali nije išlo. Navijači su nas sjajno bodrili od početka. Morat ćemo brzo zaboraviti Juve jer nam stiže Hajduk. Moramo sakupiti glave i krenuti pobjeđivati, rekao je kapetan Domagoj Antolić.

- Juventus je jedan od boljih klubova na svijetu. Mi smo dali maksimum, poslušali smo trenera, a u analizi ćemo vidjeti koliko smo te ideje proveli u djelo. Oni su kvaliteta iznad nas, to nam je bila lekcija za dalje, da mladi dečki vide kakav je nogomet i što ih čeka u budućnosti. Navijači? To je ono što nam je trebalo. Drugačije je kad su oni tu i kada se navija. Hajduk? To je naš derbi i tu mi moramo pokazati svoju snagu u kvalitetu. Bitno nam je vratiti se u HNL  i pobjeđivati, to su naše utakmice, kaže Gordon Schildenfeld.

Fotogalerija Niko Matejčić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.