Manchester City igra Ligu prvaka, CAS poništio odluku UEFA-e i ozakonio pranje novca

Ponedjeljak, 13. srpnja 2020. 14:31 Napisao/la  SC
Manchester City igra Ligu prvaka, CAS poništio odluku UEFA-e i ozakonio pranje novca

Manchester City iduće sezone igra Ligu prvaka!

Sportski arbitražni sud (CAS) uvažio je žalbu engleskog kluba i poništio odluku UEFA-e, koja je zabranila Manchester Cityju nastupe u Ligi prvaka iduće dvije sezone.

- Većina navodnih kršenja pravila za koje je City optužen nije utvrđena ili je zastarjela. Optužbe u vezi ometanja istrage su tu manje bitne i smatramo da nije prikladno zbog toga zabraniti sudjelovanje klubu u Uefinim natjecanjima. Smatramo da je prikladno smanjiti početnu kaznu Uefe za dvije trećine, tj. na 10 milijuna eura, stoji u obrazloženju Sportskog arbitražnog suda.

Rijetko se događa da CAS uvaži žalbe protiv odluka UEFA-e, koja je kaznila Manchester City zbog kršenja financijskog fair playa tijekom poslovanja u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Njemački Der Spiegel objavio je 2018. godina niz kompromitirajućih dokumenata.

Između ostalog u poslovnim knjigama jasno je dokazano da je vlasnik šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan lažno prikazao da je tvrtka Etihad platila 67,5 milijuna funti na ime sponzorstva iako je Etihad platio samo 8 milijuna dok je ostalo uplatio bin Zayed kroz svoju kompaniju Abu Dhabi United Group.

CAS je ovakvom odlukom obezvrijedio financijski fair play i ozakonio klasično pranje novca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.