ZDRAVKO MAMIĆ POTVRDIO

Čileanac Bryan Carrasco pojačanje za Ligu prvaka

Srijeda, 29. kolovoza 2012. 08:49 Napisao/la  ZG

Carasco ima 21 godina, visok je 169 cm, a u Dinamo dolazi na jednogodišnju posudbu

Baš nekako u vrijeme kad je Dinamov trener Ante Čačić javno kliktao da mu ne trebaju pojačanja, Zdravko Mamić je - zgotovio posao. Maksimirski je izvršni predsjednik "lasom dohvatio" darovitoga čileanskog vezista, 21-godišnjeg Bryana Carrasca! On je, dakle, prvo Dinamovo pojačanje za Ligu prvaka, a u momčad se, barem na papiru, "ušuljao iza leđa" Čačiću: Mamić je transfer potvrdio neposredno nakon pobjede "plavih" u Mariboru.

Carrasco će zauzeti mjesto na desnome krilu, a ugodna je spoznaja da su mu razvijene i obrambene navike. Štoviše, nerijetko je igrao i desnoga beka. Tek mu je 21 godina, visok je 169 cm, a u Dinamo dolazi na jednogodišnju posudbu. Član je čileanskog kluba Audax Italiano, odigrao je tri utakmice za reprezentaciju i pritom postigao jedan pogodak. U siječnju ga je, također na posudbu, doveo i Udinese, ali Talijani su potom odustali od posla, jer su pogrešno shvatili da Carrasco ima i španjolsku putovnicu što bi značilo da ne ulazi u kvotu igrača izvan Europske Unije.

Pitanje je, međutim, kako će na Carrasca gledati suci. Mladi je Čileanac već dobio stigmu vještoga glumca nakon što je svojedobno, u ogledu mladih reprezentacija Čilea i Ekvadora, ščepao suparničkoga igrača za ruku i njome udario - samoga sebe po glavi. Ta je scena bila i internetski hit. Kako god, Carrascov bi dolazak trebao značiti da će se Luis Ibañez, nakon dvije utakmice, vratiti s desnoga krila na svoju "prirodnu" lijevu stranu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.