LIGA PRVAKA

Malaga za sudačke pogreške proziva Platinija

Srijeda, 10. travnja 2013. 10:12 Napisao/la  SC

Nadam se da će UEFA pokrenuti istragu, napisao je Twitteru vlasnik Malage šeik Abudah Bin Naser Al-Tani 

Na Pirinejima se ne spušta prašina zbog velikog sudačkog previda koji je Malagu stajao povijesnog plasmana u polufinale Lige prvaka. Borussia je u Dortmundu pobijedila s 3:2, isčupavši pobjedu golovima Reusa i Santane u sudačkoj nadoknadi. Posljednji gol pao je iz zaleđa, kao i jedan Malagin, onaj Eliseua. Najbolji Malagin igrač u uzvratu Joaquin pred novinarima nije krio bijes zbog sudačkih odluka, pronašavši odmah i krivca:

- Sumnjamo na Platinija i na sve koji su bili tamo. Malaga nije Real. Lakše im je ovo napraviti nama. Vidjeli smo nakon utakmice. Ne smije se to događati na ovoj razini natjecanja. No, mi smo Malaga. Nitko nas nije mogao dobiti u nogometu. Ali nogomet i sudac bili su okrutni prema Malagi, objasnio je Joaquin.

Trener španjolskog predstavnika Manuel Pellegrini dijeli njegovo razmišljanje:

- Nisu nas htjeli u polufinalu. Nakon 2:1 za nas, bilo je previše sudačkih pogrešaka. Treći gol bio je previše. Možemo govoriti o okrutnom porazu, ali ne slažem se. Odigrali smo odličnu utakmicu, dodao je čileanski nogometni stručnjak.

Vlasnik Malage šeik Abudah Bin Naser Al-Tani otišao je korak dalje, optuživši krovnu organizaciju europskog nogometa za - rasizam.

- Ovo nije nogomet, nego čisti rasizam. Nadam se da će UEFA pokrenuti istragu oko toga kako je Malaga ispala. To nije u duhu nogometa. Hvala igračima, pokazali su da su šampioni. Žao mi je što su završili natjecanje na nepravedan rasistički način, napisao je Al-Tani na svom Twitter profilu.

U Dortmundu pak veličaju nevjerojatan preokret svojih nogometnih ljubimaca:

- Ovo je ludnica, ovako bi trebao izgledati nogomet, objasnio je njemački strateg Jurgen Klopp.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.