Luka Modrić odmah pokazao da igra drugačiji nogomet, Ronaldo ne želi više davati izjave

Srijeda, 11. ožujka 2015. 09:51 Napisao/la  SC

 Iako je preskočio Lionela Messija i Raula na ljestvici najboljih strijelaca europskih kupova svih vremena, Ronaldo otišao ogorčen zbog ponašanja madridske publike


Luka Modrić vratio se nakon četiri mjeseca na teren, odigrao je nešto više od pola sata u porazu (3:4) Real Madrida na Santiago Bernabeu. Modrićev nastup ostao je u dubokoj sjeni sjajne igre mlade momčadi Schalkea, koja je postignula čak četiri pogotka i bila vrlo blizu senzacionalnom uspjehu. Prvi Modrićev nastup nakon 114 dana pokazao je da će momčad Real Madrida dobiti sigurnost u protoku lopte, igra momčadi Carla Ancelottija izgleda  drugačije kada je Modrić na terenu.

- Modrić će nam pomoći u nadolazećim utakmicama, kao i Sergio Ramos, sa svojom osobnošću i karakterom. Luka nam donosi bolju kontrolu lopte, efikasniji posjed lopte, no ne možemo od njega tražiti previše nakon što je pauzirao četiri mjeseca, rekao je Ancelotti.

- Bilo mi je teško bez utakmica, ali hvala Bogu, vratio sam se. Sretan sam i uzbuđen. Kada sam istrčao na teren, osjećao sam se kao kada sam prvi put stigao u Madrid. Jedan igrač ne može popraviti baš sve. Najvažnije je da smo se plasirali dalje. Ponekad se morate mučiti, ali nadam se da ćemo nakon ovoga biti jači. Moramo igrati zajedno, boriti se jedni za druge, imamo dobru momčad i opasni smo. Nadam se da ćemo se vratiti na razinu s početka sezone, rekao je Modrić i zahvalio navijačima, koji su ga dočekali pljeskom:

- Cijenim svu ljubav koju su mi navijači pokazali od prvog dana moje ozljede, rekao je Modrić.

Nakon dva uzastopna poraza (Bilbao, Schalke) atmosfera u momčadi Real Madrida nije dobra, nema ova momčad veze s onom za koju je Modrić igrao do ozljede u studenom prošle godine:

- Golman je uvijek kriv i mislim da mi je ovo bila jedna od lošijih utakmica. Međutim, nitko od nas nije igrao dobro. Moramo shvatiti da navijači vide da nismo na visokoj razini, onoj razini kakva dolikuje klubu kao što je Real. Mi smo privilegirani i moramo popraviti situaciju. Dotaknuli smo dno, rekao je kapetan Iker Casillas, koji se na kraju prometnuo u junaka budući da je obranio dva teška udarca (Sane, Howedes), koji su gostima mogli značiti plasman u četvrtfinale.

Cristiano Ronaldo dvama pogocima vratio je momčad u život, kada je izgledalo da će doživjeti katastrofu. Iako je preskočio Lionela Messija i Raula na ljestvici najboljih strijelaca europskih kupova svih vremena, Ronaldo nije bio raspoložen za slavlje. Naprotiv, u mix-zoni samo je dobacio:

- Ne dajem izjave do kraja sezone!

Ronaldo se naljutio na publiku, koja je negodovala i zviždala tijekom cijele utakmice. Posebno su na meti bili izuzetno slabi Bale i nesigurni Casillas. Španjolski novinari otkrili su na snimci da je na igralištu Benzemi rekao "Sramota, sramota"...

Ako je mislio na igru svoje momčadi, nije pogriješio.

Najbolji strijelci u europskim kupovima:

78: Cristiano Ronaldo (Sporting Lisabon, Manchester United, Real)
77: Raul Gonzalez (Real, Schalke)
76: Lionel Messi (Barcelona)
70: Filippo Inzaghi (Parma, Juventus, Milan)
67: Andriy Shevchenko (Dynamo Kyiv, Milan, Chelsea)
62: Gerd Müller (Bayern)
62: Ruud van Nistelrooy (Heerenveen, PSV, Manchester United, Real, HSV)
59: Thierry Henry (Monaco, Arsenal, Barcelona)
59: Henrik Larsson (Feyenoord, Celtic, Barcelona, Helsingborgs)
56: Eusebio (Benfica)

Najbolji strijelci u Ligi prvaka (bez pretkola)

75 Lionel Messi (Barcelona)
75 Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real)
71 Raul Gonzalez (Real, Schalke)
56 Ruud van Nistelrooy (PSV, Manchester United, Real)
50 Thierry Henry (Monaco, Arsenal, Barcelona)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.