Liverpool ne smije na gostovanje u Leipzig u osmini finala Lige prvaka

Četvrtak, 04. veljače 2021. 22:13 Napisao/la  SC

Njemačke vlasti odbile su Liverpoolu izdati posebnu dozvolu, a zbog sprječavanja širenja novog soja virusa COVID-19 u Njemačkoj su na snazi posebne restrikcije prema Velikoj Britaniji

Za Juergena Kloppa neće biti gostovanja u Leipzigu 16. veljače
Za Juergena Kloppa neće biti gostovanja u Leipzigu 16. veljače

Nogometaši Liverpoola neće 16. veljače igrati prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Red Bull Leipziga u Njemačkoj.

Iako su se svi nadali da će momčadi dobiti zeleno svijetlo za odigravanje utakmice, njemačke vlasti jučer su i definitivno odbile takvu mogućnost budući da su zbog novog soja virusa COVID-19 u dobrom dijelu Europe, pa tako i u Njemačkoj, na snazi posebne restrikcije prema Velikoj Britaniji.

Uostalom, svi avionski letovi iz Velike Britanije za Njemačku zabranjeni su do 17. veljače, a utakmica je na rasporedu 16. veljače.

Njemačke vlasti odbile su Liverpoolu izdati posebnu dozvolu, Red Bull Leipzig sada je u mahnitoj potrazi za alternativnim mjestom odigravanja utakmice jer bi se po pravilima Lige prvaka utakmica mogla registrirati i 3:0 u korist Kloppove momčadi.

No, i u potrazi za alternativnim terenom postoje problemi, velik dio Europe uveo je restrikcije prema Velikoj Britaniji zbog spriječavanja širenja novog soja virusa.

Jedna od opcija je i da se obje utakmice odigraju u Londonu, kao i da se zamijene domaćinstva, ali Liverpool ne želi odustati od domaće prednosti u uzvratu.

Naravno, ostanu li na snazi restrikcije prema Velikoj Britaniji upitna je i utakmica Borussije i Manchester Cityja u Moenhengladbachu, što je na rasporedu 24. veljače.